Noi probleme legale pentru Apple în Europa

Noi probleme legale pentru Apple în Europa
scris 19 iun 2022

Apple a aflat săptămâna aceasta despre o nouă investigație și un nou proces, ambele desfășurate în două țări europene.

Autoritatea pentru concurență din  Germania a anunțat că a deschis o investigație care vizează funcția ATT (App Tracking Transparency), lansată de Apple anul trecut pentru iPhone și iPad.

Urmărește-ne și pe Google News

ATT este o funcție de intimitate primită cu brațele deschise de utilizatori, care schimbă modul în care aplicațiile pot urmări activitatea acestora. Urmărirea nu se mai poate realiza pur și simplu, ci necesită acordul expres al utilizatorului, care, de cele mai multe ori, nu este obținut.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum
Piața europeană de smartphone-uri a avut cel mai slab început de an din ultimii nouă ani CITEȘTE ȘI Piața europeană de smartphone-uri a avut cel mai slab început de an din ultimii nouă ani

Multe companii care foloseau acest model de business au fost afectate de schimbările impuse de Apple, în frunte cu Meta, care și-a văzut afectată cantitatea de date despre utilizatorii de iPhone și iPad pe care o poate folosi și furniza pentru targetarea cu reclame.

Acum, Germania vrea să vadă dacă, prin această nouă restricție, Apple nu a creat un avantaj incorect pentru propriile aplicații și servicii. Se va ajunge la această concluzie dacă se va constata că Apple colectează date fără acordul utilizatorilor, în vreme ce restul industriei depinde de acesta.

Germania este a doua țară europeană, după Polonia, care inițiază o investigație a sistemului ATT. Polonia derulează deja o investigație care a început anul trecut.

Între timp, în Marea Britanie, Apple are de înfruntat un proces legat de Batterygate, procedura din 2017 prin care a încetinit în secret iPhone-urile. Compania americană a spus că a făcut-o pentru a evita probleme cu bateriile învechite, în vreme ce mulți au acuzat-o că a încercat să forțeze cumpărarea de noi iPhone-uri.

Procesul inițiat de Justin Gutmann, un promotor al drepturilor consumatorilor din Marea Britanie, are în vedere mai multe mode, de la iPhone 6 la iPhone X. Dacă va pierde, Apple ar putea ajunge să plătească 750 de milioane de lire sterline celor 25 de milioane de britanici care au cumpărat unul din iPhone-urile afectate.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
europa
iphone
germania
anglia