Identitatea vizuală a Fan Courier, folosită de hackeri într-o tentativă de fraudă

Identitatea vizuală a Fan Courier, folosită de hackeri într-o tentativă de fraudă
scris 28 apr 2021

O nouă tentativă de fraudă de tip phishing a fost detectată în mediul online, de data aceasta fiind folosită identitatea vizuală a companiei de curierat Fan Courier, conform Centrului Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO).

"Prietenii de la ProDefence ne-au raportat recent un #phishing care utiliza identitatea vizuală FAN Courier", a avertizat CERT-RO.

Urmărește-ne și pe Google News

Potrivit experților în securitate cibernetică, cei care folosesc platformele online pentru vânzarea de bunuri fac parte din grupul-țintă al campaniilor de phishing și fraudă.

Dacă ar ajunge roboții să dea consultanță, ce vor mai face oamenii? Despre viitorul consultanței, ce cred liderii PwC (III) CITEȘTE ȘI Dacă ar ajunge roboții să dea consultanță, ce vor mai face oamenii? Despre viitorul consultanței, ce cred liderii PwC (III)

"Ultima clonă a paginii de curierat pare a fi făcută pentru păcălirea vânzătorilor online, folosind fraze de #manipulare, încât victima să facă plata către infractori, dar să le trimită și datele cardului bancar. Echipa CERT-RO a reușit închiderea acestor pagini, dar nu permanent, deoarece resursele financiare le permit infractorilor să întindă multe alte capcane asemănătoare", menționează sursa citată.

La începutul acestei săptămâni o altă tentativă de tip phishing ce folosea identitatea vizuală a Companiei Naționale "Poșta Română" (CNPR) a fost descoperită de specialiștii în securitate cibernetică.

Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer CITEȘTE ȘI Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer

"Tentativă de fraudă care folosește identitatea vizuală de la Compania Națională Poșta Română. Prietenii de la ProDefence au documentat acest atac de tip #phishing și au ajuns la concluzia că este una dintre cele mai bune tentative de până acum, atacatorii fiind extrem de atenți la detalii. Cu toate acestea, domeniul din link (rmkbyhsam[.]com) ar trebui să fie un element destul de concludent în a sesiza faptul că asistăm la o încercare de păcălire a utilizatorului", au explicat specialiștii.

CERT-RO precizează că persoanele fizice, juridice și instituțiile publice din România pot raporta, la numărul unic 1911, incidentele de securitate cibernetică pe care le-au constatat.

Numărul poate fi apelat gratuit din orice rețea de telefonie și este disponibil non-stop.

viewscnt
Afla mai multe despre
fan courier
cert-ro