Dacă v-ați întrebat vreodată cum va arăta în viitor casa în care locuim, îndrăznim să vă propunem un răspuns. Casa viitorului va avea forma și conținutul celor care o locuiesc. La propriu, pentru că între ea și proprietarii ei legăturile sunt mult mai directe și mai subtile. Casa viitorului nu este doar una construită foarte repede, pe gustul și preferințele proprietarilor, ci și una care rămâne permanent în contact cu aceștia, chiar și atunci când sunt plecați. Una care știe ce nevoi și ce preferințe au aceștia și care răspunde acestor dorințe fără ca ele să fie măcar exprimate.
De fapt, această proiecție în viitor este mai actuală decât ne putem închipui și reflectă o realitate a zilelor noastre. Casa viitorului a prins deja contur și se ridică sub ochii noștri.
Telekom și Vivid au prezentat primul proiect de casă modulară inteligentă din România, care integrează o soluție completă de tip Smart Home. Aceasta include atât tehnologii de monitorizare și control al locuinței, cât și servicii de Internet TV și conectivitate, oferind un ecosistem complet.
În funcție de propriile nevoi și preferințe, utilizatorii pot instala senzori și dispozitive de control pentru automatizarea, monitorizarea și gestionarea inteligentă a tuturor funcțiilor din locuință: sistemul de iluminat interior și exterior, deschiderea sau închiderea automată a ușii, controlul prizelor, controlul vanelor de apă și gaz, detectori de inundație, detector de fum, senzori de temperatură, mișcare, luminozitate, vibrație, automatizarea jaluzelelor, controlul încălzirii, controlul sistemului de aer condiționat, comanda televizorului și a sistemului audio.
Prin intermediul senzorilor, sistemul poate comanda aprinderea luminilor la detectarea prezenței unei persoane sau stingerea acestora după un interval predefinit. De asemenea, cu ajutorul funcției de măsurare a intensității luminoase, sistemul poate seta parametrii optimi de iluminare pentru toți cei din casă. Soluția Smart Home de la Telekom integrează, de asemenea, comanda televizorului și a sistemului audio, elemente ce pot fi incluse în scenarii predefinite, precum deschiderea automată a televizorului pe programul favorit furnizat de serviciul Internet TV Telekom la deschiderea ușii și recunoașterea utilizatorului dupa codul introdus.
Soluția Smart Home de la Telekom Romania asigură protecție și siguranță casei modulare Vivid, oferind un suport real în situații de criză precum incendii, inundații sau tentative de furt, prin intermediul dispozitivelor „gardieni”, precum senzori pentru ușă sau fereastră, senzori de mișcare multifuncționali, senzori de fum (prezenți în fiecare cameră), senzori de inundație în băi și bucătărie și prize inteligente, care, de exemplu, pot opri alimentarea cu energie.
Cu sistemul Smart Home, proprietarii își pot controla casa Vivid și pot verifica statusul dispozitivelor de oriunde, prin Internet. Sistemul de casă inteligentă își informează de la distanță utilizatorul asupra tuturor evenimentelor relevante pentru buna gestionare a locuinței - de la deschiderea unei ferestre sau a ușii de la intrare, temperatura existentă în diferite puncte din casă, mișcarea persoanelor în incintă, starea luminilor, până la apariția de scurgeri de apă în diferite zone sau prezența fumului.
În cazul detectării unui eveniment nedorit, ca de exemplu încercarea de intrare prin efractie, prezența fumului sau a apei, sistemul trimite proprietarului locuinței atât notificări pe telefonul mobil și avertizări sonore prin sirena atașată sistemului, cât și comenzi de oprire a apei sau a gazului, după caz.
Utilizatorul poate comanda de la distanță aprinderea sau stingerea luminilor, ridicarea sau coborârea jaluzelelor, pornirea sau oprirea sistemului de încălzire sau setarea temperaturii pe fiecare cameră, folosind aplicația dedicată de pe telefonul mobil sau tabletă, precum și de pe laptop / PC, prin Internet.
Setarea inițială a sistemului de casă inteligentă, precum și setarea diferitelor scenarii și acțiuni pentru senzori se realizează prin intermediul aplicației dedicate ce poate fi accesată pe laptop sau PC. Aplicația se conectează la Internet prin intermediul unui port Ethernet și comunică wireless cu celelalte dispozitive din cadrul sistemului de casă inteligentă. Instalarea soluției este, astfel, neinvazivă, fără găuri în pereți și fără cabluri trase.
Nu în ultimul rând, sistemul de casă inteligentă implementat de Telekom permite proprietarilor să eficientizeze consumul de energie electrică și termică. Astfel, proprietarii locuinței pot monitoriza cantitatea de energie consumată de dispozitivele din casă și pot identifica ușor cei mai mari consumatori.
Descoperă casa modulară Vivid cu soluții Smart Home de la Telekom! Casa demonstrativă este amplasată în parcarea complexului comercial Băneasa Shopping City și deschisă vizitelor publicului.
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
8 noiembrie - Maraton Black Friday
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
28 noiembrie - Profit Financial.forum