Aplicațiile Google pentru Android vin în 3D prin Xreal, pe măsură ce concurența cu Vision Pro al Apple se intensifică

Aplicațiile Google pentru Android vin în 3D prin Xreal, pe măsură ce concurența cu Vision Pro al Apple se intensifică
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 iun 2024

Jocuri și filme din aplicațiile Magazinului Google Play pot fi acum vizualizate în trei dimensiuni printr-un nou dispozitiv mobil pentru Android al producătorulului de ochelari de realitate augmentată Xreal, a declarat startupul susținut de Alibaba, relatează CNBC.

Beam Pro, cel mai recent produs al companiei, este un dispozitiv asemănător unui smartphone care poate fi utilizat cu ochelari AR ca mouse virtual și conectează setul cu cască la aplicațiile Magazinului Google Play, inclusiv cele pentru jocuri, streaming de filme și rețelele sociale, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Statele Unite dau în judecată Adobe CITEȘTE ȘI Statele Unite dau în judecată Adobe
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Realitatea augmentată impune imagini digitale peste lumea reală, dând cuiva care poartă ochelari de RA impresia că se află într-un spațiu virtual 3D.

Cea mai recentă lansare a produsului Xreal este un indiciu al modului în care Alphabet se menține în spațiul căștilor pentru RA după retragerea Google Glass, chiar dacă Apple și-a lansat oferta VR mult anticipată în acest an.

Apple Vision Pro permite utilizatorilor să vadă aplicații și o versiune captată digital a lumii reale, folosind ceea ce compania numește tehnologie spațială de calcul.

Xreal vinde o gamă de ochelari RA, unii cu greutatea de 72 de grame, care pot afișa ecranul unui laptop, smartphone sau consolă de jocuri conectat.

Beam Pro, care se conectează la ochelari printr-un cablu, urmează să înceapă livrările în SUA până în august și are un preț de pornire de 199 USD.

”Sperăm că acesta poate deveni în sfârșit produsul erou pe care oamenii îl vor plăcea cu adevărat”, a declarat Chi Xu, fondatorul și CEO-ul Xreal, pentru CNBC, într-un interviu.

”Cred că acesta va fi, de fapt, noul standard de categorie”, a spus el, adăugând că unii producători de smartphone-uri ar putea ”dori de fapt să meargă pe această cale”.

Xu a spus că o parte a provocării pentru adoptarea mai largă a ochelarilor RA a fost lipsa de conținut și incapacitatea de a încorpora imagini generate de utilizatori. Asta începe să se schimbe anul acesta.

Beam Pro are două camere care pot capta imagini și videoclipuri pentru vizionare tridimensională în ochelari RA, similar cu capacitatea reclamă a Apple Vision Pro de a capta ”fotografii și videoclipuri spațiale 3D”.

TABEL O nouă scumpire a carburanților. Motorina mai poate fi cumpărată la un preț mai mic de 7 lei/l doar într-o singură stație din capitală CITEȘTE ȘI TABEL O nouă scumpire a carburanților. Motorina mai poate fi cumpărată la un preț mai mic de 7 lei/l doar într-o singură stație din capitală

Xreal a spus că Beam Pro folosește tehnologia Nvidia CloudXR pentru redarea imaginilor și platforma de calcul spațială Snapdragon a Qualcomm.

Startupul a spus că colaborează și cu Amazon Servicii web pentru a explora modalități de îmbunătățire a puterii de procesare și a funcțiilor produsului.

Potrivit IDC Research, Xreal a avut cea mai mare cotă de piață la căștile RA la nivel mondial în 2023.

”Companii precum XREAL și Rokid au demonstrat că există o audiență pentru ochelarii RA care consumă jocuri și conținut multimedia fără a cheltui mii de dolari, iar acest lucru va atrage fără îndoială atenția altor companii care doresc să facă același lucru”, a declarat Ramon T. Llamas. , director de cercetare al echipei IDC pentru Realitate Augmentată/Realitate Virtuală, într-un raport din aprilie.

O pereche de ochelari Xreal RA costă între 200 și 400 USD, în funcție de model și de promovarea vânzărilor. Asta înseamnă că un set de ochelari Xreal RA și Beam Pro costă mult mai puțin de 1.000 USD. Apple percepe 3.500 de dolari pentru Vision Pro.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
xreal
android