10 motive și o condiție pentru a înlocui WhatsApp cu Telegram

10 motive și o condiție pentru a înlocui WhatsApp cu Telegram
scris 9 iun 2018

Comunicarea ar trebui să fie simplă și eficientă, nu complicată cu funcții de care utilizatorul nu are nevoie și care creează o aplicație care merge greu și consumă inutil mai multe resurse decât ar fi necesar.

Acesta este scenariul pe care l-am observat la toate produsele Facebook, gigantul aflat în permanență în căutarea de noi soluții de monetizare care pun utilizatorul pe plan secundar.

Urmărește-ne și pe Google News

Aplicația Facebook a făcut asta, Instagram a procedat la fel, iar WhatsApp urmează încet dar sigur aceeași direcție. De aceea, este momentul ca utilizatorii să caute alternative.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Din marea de aplicații dedicate chat-ului, Telegram se află în cea mai bună poziție de a trimite WhatsApp pe banca de rezerve. Telegram oferă toate funcțiile pe care le are și WhatsApp pe partea de chat, însă are de partea lui o mulțime de avantaje care, la o simplă comparație, îl scot învingător fără drept de apel în fața aplicației deținute acum de Facebook.

iPhone-urile de anul acesta ar urma să coste între 600 și 1.000 de dolari CITEȘTE ȘI iPhone-urile de anul acesta ar urma să coste între 600 și 1.000 de dolari

Scapi de Facebook

Dacă îți pasă de intimitate și te-ai săturat să te întrebi ce va mai face Facebook pentru a intra în posesia datelor tale sau cum vor ajunge ele în posesia unor terți mai mult sau mai puțin dubioși, acesta ar trebui să fie cel mai important motiv pentru a renunța la WhatsApp.

În cazul produselor deținute de Facebook, principala amenințare pentru intimitatea utilizatorilor, chiar înaintea hackerilor, vine chiar din partea producătorului.

Telegram Messenger LLP, compania din spatele Telegram, nu este un gigant însetat de creșterea veniturilor. În fapt, producătorul spune că nu-și promite să obțină profit și că funcționează cu ajutorul unor donații.

10 motive și o condiție pentru a înlocui WhatsApp cu Telegram

Securitate

Bazat pe protocolul MTProto, Telegram oferă un nivel superior de securitate care este completat de facilități precum Secret Chats.

Aceste conversații sunt criptate, nu permit forwarding-ul și sincronizează modificările - când un utilizator șterge un mesaj, acesta va dispărea și din cealaltă parte. De asemenea, aceste conversații pot fi configurate să se distrugă automat după o anumită perioadă de timp.

Faptul că guverne din țări precum Rusia și China încearcă să blocheze Telegram, vorbește de la sine despre nivelul de intimitate oferit de această aplicație.

Microsoft a instalat un centru de date submarin, lângă arhipelagul scoțian Orkney CITEȘTE ȘI Microsoft a instalat un centru de date submarin, lângă arhipelagul scoțian Orkney

Te adaptezi imediat

Telegram arată și funcționează în cea mai mare parte la fel ca WhatsApp. Este o interfață devenită deja clasică pentru acest gen de aplicații, pe care nu a inventat-o Facebook și care a devenit familiară utilizatorilor, astfel încât că nu are sens ca dezvoltatorul să modifice ceva esențial din acest punct de vedere.

Astfel chiar și utilizatorii care instalează pentru prima oară Telegram, nu vor avea nici cea mai mică dificultate în folosirea aplicației.

Nu depinzi de telefon

WhatsApp realizează autentificarea utilizatorilor exclusiv pe baza numărului de telefon, astfel că și dacă vrei să-l folosești pe PC, cu aplicația dedicată, mesajele sunt redirecționate via telefon. Dacă telefonul pierde conexiunea la net, nu vei mai putea trimite și primi mesaje nici de pe desktop. Plus că nu există o versiune pentru tablete.

Telegram, de cealaltă parte, pleacă de la numărul de telefon dar creează un cont pe baza acestuia, cont care poate fi folosit pe orice alt dispozitiv. Astfel, Telegram oferă aplicații independente pentru PC și chiar tablete, nișă ignorată cu desăvârșire până acum de WhatsApp.

Motorola lansează smartphone-ul Moto Z3 Play CITEȘTE ȘI Motorola lansează smartphone-ul Moto Z3 Play

Salvare în cloud

Dependența de telefon dispare și în cazul fișierelor trimise și primite. Fișierele transferate de WhatsApp sunt salvate doar pe telefon. Dacă sunt șterse sau se schimbă telefonul, acestea sunt pierdute. Există opțiunea backup-ului pe Google Drive, dar puțini știu să o folosească, iar spațiu suplimentar se plătește în acest caz.

Telegram criptează și salvează automat fișierele pe propriile servere, care pot fi accesate oricând și de pe orice dispozitiv. Chiar dacă sunt șterse de pe telefon, acestea rămân pe server de unde pot fi din nou descărcate.

10 motive și o condiție pentru a înlocui WhatsApp cu Telegram

Te concentrezi doar pe comunicare

Telegram este o aplicație mai simplă. Nu forțează introducerea unor facilități pentru o viitoare monetizare, cum face WhatsApp cu funcția Status, de exemplu. Are opțiuni în plus față de WhatsApp, dar doar legate de funcția principală a aplicației - chat-ul.

Nivel mai mare de personalizare

Utilizatorii au la dispoziție și mai multe opțiuni privind personalizarea interfeței grafice. Spre exemplu, Telegram dispune de mai multe teme și permite chiar crearea de la zero temelor coloristice.

Posesorii telefoanelor cu ecran OLED vor aprecia tema cu fundal negru, care va conduce la un consum mai mic de energie și automat la o autonomie mai bună a telefonului.

LG lansează a nouă serie de smartphone-uri CITEȘTE ȘI LG lansează a nouă serie de smartphone-uri

Facilități mai multe pentru grupuri

În afară de faptul că limita pentru grupurile de discuții pe Telegram este de 100.000 de persoane, această funcție este per ansamblu net superioară celei din WhatsApp. Notificările inteligente, instrumentele de administrare, limita de 1,5 GB pentru fișierele trimise și discuțiile publice sunt câteva dintre facilitățile care recomandă Telegram pentru grupurile de discuții.

Conturi multiple

Telegram suportă mai multe conturi. Astfel, dacă la un telefon sau o tabletă au acces două sau mai multe persoane, acestea pot trece rapid de la un cont la altul în cadrul aceleiași aplicații de pe același device.

Bookmark-uri

Saved Messages este o funcție interesantă cu aplicații în domeniul business. Este practic o fereastră de chat în care utilizatorul "vorbește singur". Mesajele postate aici nu sunt văzute decât de el.

Această funcție poate fi folosită pentru a salva anumite informații (imagini, link-uri etc.) pentru o folosire viitoare.

Telegram pare să aibă toate atuurile de partea sa, însă se luptă cu un produs care, chiar dacă este inferior, are în spate peste un miliard și jumătate de utilizatori. Cei care descoperă avantajele Telegram și vor să facă trecerea se lovesc de faptul că nu au cu cine să vorbească acolo, atâta vreme cât majoritatea contactelor folosesc WhatsApp sau Facebook Messenger.

Asta este, de fapt, condiția pentru a trece la Telegram: să ai cu cine. Altfel, Telegram este net superior produselor deținute de Facebook.

viewscnt
Afla mai multe despre
telegram
whatsapp
aplicatii
chat
facebook