Grupul francez Rossmann, cu afaceri anuale de circa 1 miliard euro, intenționează să deschidă la Șimleu Silvaniei (județul Sălaj) o fabrică de ambalaje de carton de tip Honeycomb, prima de acest fel din România a producătorului.
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider
Fabrica va produce carton pentru ambalare, ce va înlocui polistirenul folosit în prezent pentru protecția mărfurilor în timpul transporturilor, printr-o investiție estimată la 2 milioane de euro și prin care vor fi create circa 100 de locuri de muncă.
Cartonul honeycomb (tip fagure) este folosit în special în industria producătoare de mobilier, avantajele acestui material fiind greutatea mai mică și caracteristicile bune de izolare termică și fonică.
CITEȘTE ȘI Tranzacție surpriză - Mihail Rotenberg vinde business-ul cu vin de la CepturaFabrica va fi amenajată pe amplasamentul fostelor fabrici Ara. În 2020, Profit.ro a anunțat că grupul german Ara Shoes, printre cei mai mari angajatori din orașul Șimleu Silvaniei și localitățile din jur, va opri producția la fabrica sa de încălțăminte din localitate și va reduce jumătate din personalul de la unitatea din Valea lui Mihai..
Producția este estimată să înceapă în primăvara acestui an, respectiv în aprilie/mai. Din această săptămână încep recrutările de personal.
ICOA SA, fosta Întreprindere de Carton Ondulat și Ambalaje București din regimul comunist, a făcut obiectul uneia dintre primele investiții străine din România. Astfel, în 1990, întreprinderea a fost transformată în societate comercială, sub numele ICOA SA, printr-o hotărâre a Guvernului Petre Roman.
CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Nokian Tyres, care s-a mutat din Rusia în România, a venit la Guvern, căutând sute de angajați pentru mega-investiția de la Oradea. Salariile nete, duble față de media din zonăUlterior, în același an, ICOA SA a intrat în asociere cu grupul francez Rossmann, fiind înființată societatea mixtă Romcarton, la care francezii dețineau 51% din acțiuni, iar ICOA – restul de 49%.
Prin majorări succesive de capital, ultima fiind efectuată în 2003, acționarul majoritar francez a ajuns să dețină peste 99% din Romcarton SA., a relatat anterior Profit.ro.
În 1996, prin Romcarton, francezii au preluat și pachetul majoritar de acțiuni al Ambro SA, fostul Combinat de Celuloză și Hârtie din Suceava.
CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Croații de la Salveo, cu obiectivul declarat de a intra în Top 3, deschid filială în România și încep angajărileLa nivel mondial, grupul francez, pe piață din 1922, deține astăzi 25 de fabrici în 8 țări (22 în Europa și 3 în Africa), cu o capacitate de producție de 500.000 tone de carton ondulat și 300.000 tone de hârtie.
În 2022 a avut afaceri de 906 milioane euro, cu 3.000 de angajați.
Sebastian Bărnuțiu, manager de proiect Rossmann, și primarul orașului