Deficitul bugetar al Rusiei s-a redus în octombrie, în urma creșterii veniturilor datorită prețului mai ridicat al petrolului și a deprecierii rublei, a anunțat Ministerul de Finanțe de la Moscova, transmite Reuters.
În primele zece luni din acest an, deficitul bugetar al Rusiei s-a situat la 1.240 miliarde de ruble (13,45 miliarde de dolari), sau 0,7% din PIB, comparativ cu 1.700 miliarde de ruble, sau 1% din PIB, luna trecută, scrie Agerpres.
8 noiembrie - Maraton Black Friday
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Veniturile din gaze și petrol au urcat cu 27,5% în octombrie, comparativ cu perioada similară din 2022, deși în primele zece luni din acest an ele au scăzut cu 26,3% față de ianuarie-octombrie 2022.
Președintele Vladimir Putin a lăudat rezistența țării față de sancțiunile occidentale, inclusiv plafonarea prețului țițeiului rusesc.
Dar majorarea semnificativă a cheltuielilor legate de războiul din Ucraina a forțat Guvernul să reducă alte cheltuieli, în special în domeniul îngrijirii sănătății și al educației. Cheltuielile din domeniul apărării vor reprezenta anul viitor aproape o treime din cheltuielile bugetare totale, conform proiectului guvernamental publicat recent.
Legea bugetului pe 2023 prevede un deficit de 2.930 miliarde de ruble, sau 2% din PIB însă mulți analiști nu sunt de acord cu aceste prognoze pe care le consideră optimiste iar Fondul Monetar Internațional se numără printre instituțiile care se așteaptă la un deficit bugetar mult mai mare în acest an.
CITEȘTE ȘI ING anunță că de anul viitor va putea interoga online modificările cărților de identitate în baza de date a D.G.E.P. și actualiza datele fără asistența cliențilorAnul trecut, Rusia a înregistrat un deficit bugetar de 3.290 miliarde de ruble. Pentru a acoperi gaura fiscală, Rusia a cheltuit deja în acest an 559 miliarde de ruble de la fondul suveran, unde se acumulează veniturile din exporturile de petrol ale țării.
Secțiune realizată în parteneriat cu ING
Să ai un business de succes înseamnă, printre altele, să-ți alegi un partener de drum care te înțelege și te însoțește cu soluții potrivite pentru fiecare etapă de dezvoltare.
ING îți susține afacerea cu soluții variate: de la informații despre cum accesezi fonduri europene, la consultanță de business și produse bancare. Asta înseamnă banking și mai și de la ING.