Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat prospectul de listare pentru compania AAGES din Târgu Mureș, care va ajunge la cota pieței reglementate de la BVB în urma unei oferte publice derulată în perioada 8-21 iunie.
După succesul listării Digi Communications (DIGI), o nouă companie privată accesează piața de capital românească la acest început de vară. Producătorul de instalații destinate încălzirii prin inducție a metalelor AAGES din Târgu Mureș (AAG) lansează o ofertă publică pentru 15% din titlurile companiei în vederea listării la Bursa de Valori București.
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat prospectul pentru operațiunea de piață care se va derula în perioada 8-21 iunie, au declarat pentru Profit.ro surse din piața bursieră locală.
Investitorii interesați ar trebui să aibă banii pregătiți. Marți, 6 iunie, va fi publicat prospectul, iar în alte 2 zile va începe perioada subscrierilor. Oferta intermediată de casa de brokeraj SSIF Goldring din Târgu Mureș nu este segmentată, având o tranșă unică, iar un discount de 5% se va aplica pentru investitorii care realizează plasamentele în primele zile lucrătoare ale operațiunii de piață.
CITEȘTE ȘI Înainte de listare, acționarii RCS&RDS au decis să distribuie dividende de peste 10 milioane euroCompania și-a anunțat în premieră intenția de listare la Forumul Investitorilor Individuali din octombrie 2016, când directorul general Gabor Molnar prezentat și rezultatele financiare ale unei companii care vine după 26 ani de creștere.
Între timp, compania și-a auditat și rezultatele financiare pe întreg anul 2016. Potrivit acestora, AAGES a obținut anul trecut un profit net de 3,55 milioane lei, cu o treime mai mic decât cel de 5,33 milioane lei din 2015, dar marginal peste cel din 2014. Veniturile totale din exploatare în 2016 au fost de 24,94 milioane lei, în scădere cu 11,28% comparativ cu 28,11 milioane lei în exercițiul financiar precedent.
La sfârșitul anului trecut, compania avea active totale de 29,87 milioane lei, cu 2,96% peste cele de 29,01 milioane lei prinse în contabilitate cu un an înainte. În același interval de raportare, datoriile s-au majorat cu 6,62%, la 10,30 milioane lei, de la 9,66 milioane lei. Dintre acestea 4,80 milioane lei le reprezintă împrumuturile bancare pe termen scurt, iar 3,38 milioane lei datoriile comerciale.
CITEȘTE ȘI "Vulturul" magnat american Paul Singer a căzut sub 20% din acțiuni la Fondul Proprietatea. De ce vindeDeși a fost SRL, AAGES a fost pornit de 10 ingineri și cercetători științifici care în anii ’80 au lucrat în cadrul Institutului de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrică ICPE București, filiala Târgu Mureș.
Compania cu 140 de salariați are o desfacere pentru peste 70% din producție la export în țările UE, Asia, America de Sud, Statele Unite ale Americii și Rusia. Compania a furnizat, printr-un intermediar, chiar și componente pentru fabricarea avionului Boeing 787 Dreamliner.
Oferta publică a AAGES ar urma să fie cea de-a 3-a de la BVB din ultimele 7 luni după cele care au condus la listarea MedLife în decembrie 2016 și a Digi Communications luna trecută. Operațiunea derulată de compania care deține furnizorul de servicii telecom RCS&RDS a fost cea mai mare din ultimii aproape 3 ani, ridicându-se la 944,59 milioane lei (207,46 milioane euro).