SIF Transilvania elimină votul cumulativ pentru Consiliul de Supraveghere din AGA de bilanț

SIF Transilvania elimină votul cumulativ pentru Consiliul de Supraveghere din AGA de bilanț
scris 1 apr 2016

Invocând regulamente ale supraveghetorului pieței, SIF Transilvania îi consideră ineligibili pentru Consiliul de Supraveghere pe Constantin Frățilă, Gabriela Alexe și Radu Toia, iar, cum numărul candidaților este de numai 4, nu va proceda la alegerea prin votul cumulativ din Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor din 28/29 aprilie.

Acționarii ar urma să nu aibă posibilitatea ca la AGA de bilanț de la sfârșitul acestei luni să voteze, prin metoda votului cumulativ, un nou Consiliu de Supraveghere, informează un comunicat al emitentului remis Bursei de Valori București.

Decizia survine în condițiile în care directoratul condus de Mihai Fercală nu recunoaște pentru 3 din cei 6 candidați dreptul de a participa la procedurile interne. Astfel, dacă în ceea ce-i privește pe Răzvan Rusu, fost director de investiții al Certinvest, Adrian Vascu, fost președinte al ANEVAR, și Cristian Micu nu există obiecții, comunicatul îi menționează pe Constantin Frățilă, Gabriela Alexe și Radu Toia ca neîmplinind criteriile de evaluare pentru a fi votați în Consiliul de Supraveghere.

SIF Transilvania invocă Regulamentul ASF 14/2015 privind evaluarea și aprobarea membrilor structurii de conducere și a persoanelor care dețin funcții-cheie în cadrul entităților reglementate de Autoritatea de Supraveghere Financiară al cărui articol 4, alineatul 4 menționează ca persoane cu potențial risc pentru entitate cele asupra cărora există "indicii rezonabile privind afilierea la un anumit grup de interese sau riscul de a fi supusă unor influențe nejustificate din exteriorul entității, situații care ar putea să îi afecteze corectitudinea, independența sau imparțialitatea deciziilor".

Urmărește-ne și pe Google News

Având în vedere suspendarea celor 3 candidaturi, SIF Transilvania invocă apoi imposibilitatea desfășurării procedurii de alegere a Consiliului de Supraveghere prin vot cumulativ. Baza legală invocată este reprezentată de dispozițiile alineatului 4 al articolului 124 din Regulamenul CNVM 1/2006 potrivit căruia "aplicarea metodei votului cumulativ presupune alegerea întregului Consiliu de Administrație, format din cel puțin cinci membri, în cadrul aceleiași AGA."

În aceste condiții, "în cadrul AGOA convocată pentru 28/29 aprilie 2016, nu se va proceda la alegerea unui nou Consiliu de Supraveghere prin metoda votului cumulativ înscrisă la punctul 22 pe ordinea de zi", spune documentul remis de emitent BVB.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum
viewscnt
Afla mai multe despre
sif transilvania
mihai fercală
constantin fratila
radu toia
bursa