Deprecieri generalizate la bursă. Indicele BET suferă un șoc de 3,4%

Deprecieri generalizate la bursă. Indicele BET suferă un șoc de 3,4%

Sursa foto: Ekaterina Prokosheva | Dreamstime.com

scris 26 nov 2021

La BVB, săptămâna de tranzacționare s-a încheiat cu o sesiune de un „roșu” aprins și cu volume foarte bune, în care primele cele mai tranzacționate 25 de acțiuni au avut închideri sub referință.

Ce așteptări au băncile în legătură cu veniturile clienților în perioada următoare,  produsele bancare ale viitorului, ce se va întâmpla pe bursă și cu RCA anul viitor, alături de multe alte teme, va fi anunțat la Videoconferința Profit Financial.forum - Finanțăm repornirea economiei - Ediția a IV-a.

Videoconferința, programată pentru 8 decembrie, va fi organizată cu sprijinul Garanti BBVA, Philip Morris România, UniCredit Bank, Alpha Bank, Banca Transilvania, CEC Bank, ING Bank și Grupul Nordis, urmând să fie transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV.

Detalii AICI

Într-o mișcare conturată încă din sesiunea asiatică pe contractele futures, indicele S&P500 a suferit un recul important la New York Stock Exchange, trecând sub rteperul de 4.600 de puncte, pe fondul unei aversiuni la risc a investitorilor față de potențialul unei noi variante de coronavirus venită din Africa.

Urmărește-ne și pe Google News

Acesta este contextul în care și la Bursa de Valori București s-au precipitat ordine de vânzare într-o piață unde investitorii manifestaseră deja o tendință de marcare a profiturilor după escaladarea recentă a maximelor.

Nuclearelectrica, evaluată pentru prima dată de Fitch, a fost încadrată la \ CITEȘTE ȘI Nuclearelectrica, evaluată pentru prima dată de Fitch, a fost încadrată la "investment grade", dar cu perspectivă negativă

Rezultatul a fost o sesiune în care deprecierile au fost consistente. 10 din primele cele mai tranzacționate 13 acțiuni au pierdut fiecare mai mult de 3 procente. Este ceva care s-a văzut și la nivelul indicilor. Indicele BET-XT a coborât cu 3,31% și indicele reprezentativ BET s-a corectat agresiv, cu 3,41%, până la nivelul de 12.177,22 puncte, evidențiată cu o lumânare lungă roșie pe graficul atașat.

Deprecieri generalizate la bursă. Indicele BET suferă un șoc de 3,4%

Profit.ro a atenționat marți că indicatorii tehnici pe principalul indice erau deteriorați, iar secvența specifică trendului ascendent conform teoriei lui Dow, cu maxime și minime din ce înce mai ridicate, fusese infirmată.

Cele mai lichide acțiuni au avut, totuși, o evoluție ceva mai atenuată. Astfel, titlurile Băncii Transilvania (TLV) s-au corectat cu 2,18%, până la prețul de 2,4700 lei/acțiune, pe tranzacții de 10,15 milioane lei, și titlurile One United Properties (ONE) au avut un declin de 2,40%, până la prețul de 2,4400 lei/acțiune, pe fondul unor schimburi de 6,65 milioane lei.

Turism Felix își majorează de aproape 4 ori profitul net la 9 luni CITEȘTE ȘI Turism Felix își majorează de aproape 4 ori profitul net la 9 luni

În condițiile în care ordinele de vânzare au căutat niveluri inferioare, rulajul pieței de acțiuni a urcat la 77,03 milioane lei (15,56 milioane euro), distribuit bine în adâncime. După un avavns susținut de prețurile ridicate la gazele naturale, titlurile Romgaz Mediaș (SNG) care își anulaseră mare parte a câștigurilor au suferit acum un recul de 5,49%, până la prețul de 33,55 lei/acțiune, pe a 3-a activitate a zilei, de 6,14 milioane lei.

Dintre titlurile cu lichiditate bună, numai cele ale BRK Financial Group (BRK) au avut un șoc mai mare, respectiv -7,67% până la prețul de 0,3130 lei/acțiune, pe transferuri de 2,21 milioane lei. Tot la capitolul financiar, titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD) s-au depreciat cu 4,57%, până la prețul de 17,56 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 3,13 milioane lei.

Ropharma își reduce profitabilitatea la 9 luni CITEȘTE ȘI Ropharma își reduce profitabilitatea la 9 luni

Sectorul energetic a subperformat pieței, cu un -4,12% pentru indicele BET-NG. Cel mai important emitent din structura acestuia, OMV Petrom (SNP) a pierdut 3,99% la nivelul capitalizării bursiere, titlurile sale închizând la prețul de 0,4570 lei/acțiune o ședință în care a cumulat tranzacții de 2,97 milioane lei.

La același capitol, acțiunile cu lichiditate importantă au avut șocuri consistente: -3,34%, până la prețul de 40,50 lei/acțiune, pentru titlurile Nuclearelectrica (SNN), care au întrunit o activitate de 4,42 milioane lei, -4,02%, până la prețul de 10,02 lei/acțiune, pentru titlurile Electrica (EL), ceu au avut un rulaj de 2,04 milioane lei, și -3,23%, până la prețul de 225,00 lei/acțiune, pentru titlurile Trangaz (TGN) care au consemnat volume echivalente cu 1,63 milioane lei.

Artego – majorare substanțială a afacerilor la 9 luni CITEȘTE ȘI Artego – majorare substanțială a afacerilor la 9 luni

Vibrația negativă din piețele europene a fost preluat direct la BVB prin declinul cu 4,07% a titlurilor grupului bancar austriac Erste (EBS) în acored cu evoluția de pe piața din Viena, activitatea de pe piața sa secundară de la BVB fiind de 1,61 milioane lei.

Față de turbulențele externe, povestea locală a includerii în indicii FTSE Russell a 2 acțiuni românești a fost dată uitării. Alături de impulsul negativ de pe titlurile One, titlurile Transport Trade Services (TTS) au pierdut, de asemenea, 3,06%, până la prețul de 23,75 lei/acțiune, pe tranzacții 3,03 milioane lei. Apropiat de același reper de lichiditate de 3 milioane lei au fost titlurile MedLife (M) care s-au corectat cu 4,48%, până la prețul de 21,30 lei/acțiune și titlurile Fondul Proprietatea (FP) care au coborât cu 2,52%, până la prețul de 1,7780 lei/acțiune. Ultimele au influențat și indicele financiar BET-FI care a închis la nivelul de 50.822,58 puncte, cu 1,84% sub referința de joi.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
electrica
tts