Bursele europene au închis tranzacțiile cu o evoluție mixtă. Piața franceză a scăzut, inversând creșterea inițială

Bursele europene au închis tranzacțiile cu o evoluție mixtă. Piața franceză a scăzut, inversând creșterea inițială
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 iul 2024

Acțiunile franceze au închis în scădere, finalizând o zi de tranzacționare volatilă, în condițiile în care investitorii au reacționat la o victorie surpriză a stângii în alegerile parlamentare din țară, transmite Reuters.

Indicele francez CAC 40 a închis în scădere cu 0,6%, inversând câștigurile de la începutul sesiunii. Euro a fost constant în raport cu dolarul, iar tranzacționarea pe piețele de obligațiuni a fost, de asemenea, relativ redusă.

Urmărește-ne și pe Google News

Indicele pan-european STOXX 600 a stagnat. Indicele FTSE 100 din Regatul Unit a scăzut cu 0,1%, în timp ce indicele german DAX Germaniei a fost constant, iar indicele italian FTSE MIB a crescut cu aproximativ 0,17%, scrie News.ro.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
Prima scădere a vânzărilor Dacia la nivel global pe 2024. Spring, \ CITEȘTE ȘI Prima scădere a vânzărilor Dacia la nivel global pe 2024. Spring, "piatra de moară", are o cădere majoră, Sandero pierde locul 1

Partidul Noul Front Popular, de stânga, al Franței a câștigat cel mai mare număr de locuri la alegerile parlamentare din weekend, evitând o creștere așteptată a extremei-dreapta. Cu toate acestea, coaliția nu a reușit să obțină majoritatea absolută, au arătat primele date, lăsând piețele să analizeze posibilitatea unui parlament suspendat.

François Digard, șeful departamentului de cercetare a acțiunilor franceze la Kepler Cheuvreux, a declarat că piața se aștepta la un parlament suspendat.

”Avem un parlament suspendat așa cum era de așteptat, așa că, săptămâna trecută, piața a jucat acest lucru... Doar că era de așteptat să fie mai de dreapta și, la sfârșit, este de stânga”, a spus el pentru CNBC, luni.

Strategii Deutsche Bank au adăugat că piețele vor fi suspicioase față de planurile de cheltuieli și impozitare”„agresive din punct de vedere fiscal” ale Noului Front Popular.

După alegerile generale din Marea Britanie de săptămâna trecută, Partidul Laburist a câștigat o victorie zdrobitoare, detronându-i pe conservatori după 14 ani. L

uni, Rachel Reeves – proaspăt numită cancelar al statului (sau ministrul de finanțe) al țării – a promis că ”va face ca Marea Britanie să construiască din nou”.

”Vom face ca economia Marii Britanii să crească din nou. Și nu există timp de pierdut”, a spus Reeves luni, într-un discurs care a pus locuințele și planificarea în centrul atenției.

Acțiunile constructorilor de case au crescut vineri, deși luni acțiunile au evoluat în conformitate cu indicele mai larg FTSE 100.

În alte știri corporative, producătorul de băuturi răcoritoare Britvic a acceptat o ofertă de preluare de 3,3 miliarde de lire sterline (4,2 miliarde de dolari) de la Carlsberg.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
actiuni