Bursele europene au închis în scădere, investitorii analizând rezultatele financiare ale companiilor

Bursele europene au închis în scădere, investitorii analizând rezultatele financiare ale companiilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 apr 2024

Bursele europene au închis în scădere cu aproape 1%, excepție făcând indicele londonez FTSE 100, investitorii analizând rezultatele financiare ale companiilor, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Indicele paneuropean Stoxx 600 a închis în declin cu 0,6%, majoritatea sectoarelor fiind în teritoriu negativ, scrie News.ro.

Acționarii One United Properties au aprobat plata unui dividend în valoare de 75,9 milioane de lei pentru anul financiar 2023. Avizată și o potențială emisiune de obligațiuni de până la 300 milioane euro, în 3 ani CITEȘTE ȘI Acționarii One United Properties au aprobat plata unui dividend în valoare de 75,9 milioane de lei pentru anul financiar 2023. Avizată și o potențială emisiune de obligațiuni de până la 300 milioane euro, în 3 ani

Acțiunile industriale au condus pierderile, cu un declin de 1,9%, în timp ce serviciile de sănătate au crescut cu 0,2%. Acțiunile din minerit au urcat cu 1,9%, după ce compania Anglo American a declarat că a primit ”o propunere de fuziune nesolicitată, neobligatorie și foarte condiționată” pentru preluarea integrală a acțiunilor sale de către grupul BHP din Australia.

Acțiunile Anglo American au crescut cu 16% în urma informației.

Deutsche Bank, Barclays, Nestle și Airbus și-au raportat joi rezultatele financiare trimestriale.

Acțiunile Deutsche Bank au recuperat pierderile inițiale, crescând cu peste 8%, pe măsură ce investitorii au analizat profitul peste așteptări al băncii în primul trimestru.

Titlurile Barclays au urcat cu aproape 7%, pe fondul profitului net din primul trimestru care a depășit așteptările.

Indicele DAX al bursei din Frankfurt a scăzut cu 0,95%, CAC 40 al bursei din Paris cu 0,93%, în timp ce indicele londonez FTSE 100 a avansat cu 0,48%. Indicele italian FTSE MIB a coborât cu 0,97%, iar IBEX 35, al bursei din Madrid, a pierdut0,4%.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
actiuni