China va vinde săptămâna aceasta un prim lot de obligațiuni pe termen lung

China va vinde săptămâna aceasta un prim lot de obligațiuni pe termen lung
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 mai 2024

China va vinde săptămâna aceasta un prim lot de obligațiuni de stat pe termen lung, a anunțat Ministerul de Finanțe, într-un moment în care Beijingul vrea să crească sprijinul oferit pentru a doua mare economie a lumii, informează agenția AFP.

Guvernul de la Beijing va începe să emită vineri obligațiuni pe 30 de ani, în cadrul unei operațiuni la care este avută în vedere vânzarea unor titluri cu o valoare de peste 138 de miliarde de dolari, se arată într-un comunicat publicat pe pagina de Internet a Ministerului de Finanțe.

Urmărește-ne și pe Google News
Ministerul Finanțelor lansează astăzi o nouă ediție de titluri de stat Tezaur CITEȘTE ȘI Ministerul Finanțelor lansează astăzi o nouă ediție de titluri de stat Tezaur
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Alte obligațiuni cu maturitatea la 20 de ani și 50 de ani vor fi puse în vânzare în zilele de 14 mai, respectiv 14 iunie, scrie Agerpres.

Ministerul chinez al Finanțelor nu a precizat numărul exact de obligațiuni care vor fi emise.

O piață imobiliară volatilă și o rată ridicată a șomajului, în special în rândul tinerilor, se numără printre principalele preocupări ale guvernului de la Beijing când vine vorba de a doua economie a lumii.

Liderii chinezi au stabilit pentru acest an o țintă de creștere economică de 5%, o cifră considerată drept ambițioasă de numeroși economiști. Vânzarea de obligațiuni a fost evocată în ultimele luni de către autoritățile chineze, premierul Li Qiang declarând în luna martie că fondurile obținute vor fi strânse pentru a finanța proiecte majore de importanță strategică.

China nu a vândut obligațiuni de stat pe termen lung decât în câteva ocazii, pentru a face față unor dificultăți economice majore, precum la începutul lui 2020 pentru a finanța eforturile de combatere a pandemiei de Covid-19.

Datele oficiale publicate sâmbătă arată că prețurile de consum în China au crescut în luna aprilie, pentru a treia lună consecutiv, ceea ce confirmă ieșirea din deflație a celei de a doua economii a lumii, însă cererea internă rămâne una slabă.

viewscnt
Afla mai multe despre
china
obligațiuni