Banca Națională a României (BNR) a anunțat joi un curs de referință de 4,9763 lei pentru un euro, de la un curs de 4,9764 lei înregistrat miercuri.
Indicele ROBOR la 3 luni a stagnat la 5,55%. Indicele ROBOR la 3 luni este cel în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei.
Fondul de Stabilitate Financiară al Greciei (HFSF) a finalizat re-privatizarea creditorilor țării, cu vânzare unei participații de 10% la National Bank of Greece (NBG), pe fondul cererii solide din partea investitorilor, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-și păstreze anonimatul.
Banca Centrală Europeană va face "orice" pentru a înlătura obstacolele în calea fuziunilor bancare transfrontaliere din zona euro, a declarat Claudia Buch, președintele Consiliului de supraveghere al BCE, într-un moment în care UniCredit SpA analizează posibila preluare a Commerzbank AG, transmite Reuters.
Cadrul de Parteneriat de Țară între Banca Mondială și România pentru perioada 2025–2029 prevede o valoare estimativă a finanțării de 6 miliarde dolari pentru România în următorii 3 ani din partea Grupului Băncii Mondiale. Din aceste 6 miliarde, circa 2,5 miliarde sunt pentru sectorul public și 3,5 miliarde pentru sectorul privat. Odată cu lansarea noului cadru de parteneriat, Guvernul și Banca Mondială au semnat și un împrumut pentru Managementul Riscului de Dezastre, cu opțiune de tragere în următorii 3 ani și în valoare de 500 milioane dolari.
Banca Națională a României (BNR) a anunțat miercuri un curs de referință de 4,9764 lei pentru un euro, de la un curs de 4,9758 lei înregistrat marți.
Conducerea Commerzbank susține pe deplin strategia sa construită pe independență, a declarat directorul general Bettina Orlopp, prima ei zi la conducerea băncii germane care este curtată de grupul bancar italian UniCredit, transmite Reuters.
Indicele ROBOR la 3 luni a stagnat la 5,55%. Indicele ROBOR la 3 luni este cel în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei.
Cota de participare a României la FMI va crește de la 1,81 miliarde DST, cât este în prezent, la 2,72 miliarde DST, prevede un proiect de lege adoptat de către Senat prin votul final și în calitate de for decizional în domeniu al Parlamentului. Majorarea cotei este necesară pentru a pune în aplicare o decizie de anul trecut a Consiliului executiv al FMI referitoare la majorarea cu 50% a cotelor FMI în cadrul celei de-a 16-a revizuiri generale. Costurile creșterii cotei de participare vor fi suportate de către BNR.
Plenul celor două camere reunite ale Parlamentului a votat marți noua conducerea a Băncii Naționale a României, după ce Comisiile reunite de buget-finanțe-bănci din Parlament au dat raport favorabil pentru aceasta.