Despăgubiri de trei ori mai mari în Regiunea Vest, ca urmare a incendiilor și calamităților

Despăgubiri de trei ori mai mari în Regiunea Vest, ca urmare a incendiilor și calamităților
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 sep 2024

Despăgubirile plătite în anul 2023 de asigurătorii membri ai Uniunii Naționale a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR), ca urmare a incendiilor și a calamităților naturale, s-au triplat în Regiunea Vest a țării, informează UNSAR.

Astfel, în baza asigurărilor pentru companii și a celor pentru locuințe, s-au plătit despăgubiri de 82 milioane lei, față de 26 milioane lei în 2022, creșterea fiind de 215%. Aceasta reprezintă, de altfel, cea mai importantă dinamică la nivelul tuturor regiunilor de dezvoltare ale țării noastre, arată sursa citată.

Urmărește-ne și pe Google News
Acțiunile PAID ale falimentarei City Insurance, greu de vândut CITEȘTE ȘI Acțiunile PAID ale falimentarei City Insurance, greu de vândut
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Pe locul secund, în acest top, se află Regiunea Sud-Vest, cu o dublare a despăgubirilor achitate oamenilor și companiilor, iar pe locul trei se află Regiunea București-Ilfov. În această zonă, creșterea despăgubirilor plătite, ca dinamică, este de 43%, scrie Agerpres.

În termeni de valori absolute, Regiunea București-Ilfov conduce, ocupând primul loc în ultimii patru ani, cu o valoare totală a despăgubirilor plătite de 113 milioane lei.

"Indiferent că vorbim despre oameni sau companii, putem să fim protejați din punct de vedere financiar. Nu ne rămâne decât să ne informăm și să luăm cea mai bună decizie pentru siguranța noastră și pentru continuitatea unui business - prin intermediul polițelor de asigurare", a declarat Alexandru Ciuncan, președinte - director general al UNSAR.

UNSAR precizează că riscul de incendiu este cel care provoacă cele mai mari daune, atât locuințelor, cât și companiilor. Cea mai mare despăgubire achitată anul trecut, în baza asigurărilor facultative pentru locuințe, a fost de 514.000 de euro. Aceasta este, de altfel, cea mai mare despăgubire înregistrată în ultimii cinci ani, fiind de două ori mai mare decât cea achitată în anul 2022 și chiar de patru ori mai mare față de cea din 2021.

Înființată în 1994, UNSAR reprezintă 21 de companii de profil. Acestea dețin o pondere de peste 90% din piața locală de asigurări. Din anul 2007, UNSAR este membru cu drepturi depline al Federației Asigurătorilor și Reasigurătorilor Europeni - Insurance Europe. 

viewscnt
Afla mai multe despre
incendii
unsar