Impredictibilitatea a devenit cel mai predictibil lucru pentru economia României și nu doar în contextul de față. Sistemul bancar și-a învățat însă lecția în urma crizelor prin care a trecut începând cu anul 2008, se află într-o poziție bună și este pregătit să depășească orice situație.
Piața de asigurări din România s-a dovedit rezilientă, dar este acum – ca și în urmă cu 20 de ani – de zece ori mai mică în comparație cu sistemul bancar, a declarat la cea de-a VII-a ediție a Profit Financial.forum Mihai Tecău, CEO, Omniasig Vienna Insurance.
Circa 80% din dosarele pentru polițele PAD în cazul locuințelor afectate de inundații în Galați au fost deja finalizate, durata medie de instrumentare a unui dosar fiind de sub 40 de zile, sau chiar 20 de zile dacă sunt folosite aplicațiile digitale dezvoltate de PAID, a declarat la cea de-a VII-a ediție a Profit Financial.forum Cosmin Tudor, Director General Adjunct, PAID România.
Patru din zece români ar vrea să poată merge cu asigurarea privată de sănătate în sistemul public, lucru care va fi posibil de anul viitor, a declarat Alexandru Ciuncan, Președinte, Uniunea Societăților de Asigurare Reasigurare din România (UNSAR), la la Profit Financial.forum - Dezvoltarea piețelor financiare într-o perioadă de incertitudini fiscale și economice - Ediția a VII-a.
Contextul actual, marcat de volatilitate, justifică mai mult ca oricând utilizarea asigurărilor, pentru că lipsa lor se va regăsi în bilanțul personal sau al companiilor, cu creșteri de costuri semnificative, a declarat la cea de-a VII-a ediție a Profit Financial.forum Virgil Șoncutean, CEO-ul Allianz-Țiriac Asigurări. El spune totodată că pentru compania sa 2024 a fost un an foarte bun, pe toate liniile de business, și că asigurările de viață au ajuns principala compontentă facultativă, în portofoliul total al companiei.
Asigurătorii gestionează active aferente polițelor de viață mai mari decât banii acumulați în fondurile de pensii facultative (Pilonul III), a declarat Sorin Mititelu, vicepreședinte al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), la Profit Financial.forum - Dezvoltarea piețelor financiare într-o perioadă de incertitudini fiscale și economice - Ediția a VII-a.
Este posibil ca în perioada următoare să asistăm la o depreciere a leului în raport cu moneda unică europeană euro, însă nu va fi nimic ″necontrolat″ și nici ceva atât de amplu încât să dea peste cap planurile celor care o vor resimți negativ, a declarat CEO-ul Raiffeisen Asset Management, Adrian Negru, la cea de-a VII-a ediție a Profit Financial.forum.
Liniștea este cel mai important ingredient pentru piețele financiare, fiindcă liniștea aduce încredere, iar încrederea induce investiții, a declarat președintele Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), Alexandru Petrescu, la Profit Financial.forum - Dezvoltarea piețelor financiare într-o perioadă de incertitudini fiscale și economice - Ediția a VII-a.
Consiliul de Administrație al Băncii Transilvania (BT) dezbate astăzi prima variantă a bugetului de venituri și cheltuieli pe anul viitor, demers dificil în condițiile în care nu se știe cum va arăta bugetul de stat al României pe 2025 și va mai dura ceva timp până ce acesta va fi elaborat de către viitorul Guvern, rezultat în urma alegerilor parlamentare de duminică, spune CEO-ul BT, Omer Tetik, la ediția a VII-a a Profit Financial.forum.
Vienna Insurance Group a raportat în primele nouă luni prime brute subscrise de 11,5 miliarde de euro, mai mari cu 8%. Veniturile din asigurări s-au majorat cu 9,3%, la 9 miliarde de euro. Profitul înainte de impozitare a crescut cu 8,5%, la 666,5 milioane de euro.