Acțiunile europene au deschis în revenire după ce joi au coborât la cel mai redus nivel din mai 2021 și au intrat în teritoriu de corecție. La BVB, indicele BET crește cu peste 2%

Acțiunile europene au deschis în revenire după ce joi au coborât la cel mai redus nivel din mai 2021 și au intrat în teritoriu de corecție. La BVB, indicele BET crește cu peste 2%
scris 25 feb 2022

Acțiunile europene au deschis în revenire parțială după declinul accentuat de joi, provocat de atacul Rusiei asupra Ucrainei.

Indicele paneuropean Stoxx 600 urcă cu 0,85% în debutul tranzacțiilor. Ieri, indicele a pierdut 3,3%, coborând la cel mai redus nivel din mai 2021. Totodată, indicele a intrat ieri în teritoriu de corecție, cu un declin de circa 11% de la maximul record atins în ianuarie. Teritoriul de corecție marchează o scădere de peste 10% de la cel mai recent maxim.

Urmărește-ne și pe Google News

GRAFICE Costurile de împrumut ale României cresc la cel mai ridicat nivel de după criza COVID. Licitație ratată pentru Finanțe. Volatilitate mare în piețele internaționale CITEȘTE ȘI GRAFICE Costurile de împrumut ale României cresc la cel mai ridicat nivel de după criza COVID. Licitație ratată pentru Finanțe. Volatilitate mare în piețele internaționale

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Indicele CAC 40 (Paris) crește cu 0,7%, DAX (Frankfurt) urcă cu 0,48%, iar FTSE 100 (Londra), cu peste 1,4%.

Cea mai bună evoluție în tranzacțiile de vineri este cea din sectorul mineritului.

La București, indicele BET crește cu peste 2%. Ieri, indicele reprezentativ de la BVB a pierdut circa 4% pe fondul șocului provocat de atacul Rusiei.

Și contractele futures pe indicii americani au evoluție pozitivă la momentul deschiderii burselor europene. Acțiunile americane au închis în creștere chiar și ieri, după o prăbușire inițială. Revenirea este văzută de analiști ca fiind "uimitoare", însă, per ansamblu, cei trei indici principali din SUA rămân în teritoriu de corecție.

Mișcarea de revenire este pusă pe seama sancțiunilor anunțate ieri împotriva Rusiei, care nu sunt așteptate să aibă un impact prea mare asupra economiei globale. Investitorii se temeau de măsuri mai dure. Spre exemplu, Occidentul nu a oprit accesul Rusiei la sistemul internațional de plăți SWIFT, măsură considerată una dintre cele mai dure sancțiuni financiare și ar putea afecta și schimburile comerciale cu Rusia.

viewscnt
Afla mai multe despre
stoxx 600
actiuni europene
bursa
burse europene
bet
rusia
ucraina
burse