Pe piața din România veniturile grupului Medicover au atins o valoare totală de 42,2 milioane euro în prima jumătate a anului, în creștere cu 17,2% comparativ cu perioada similară a anului trecut. România este a treia piață ca pondere a veniturilor la nivel de grup după Polonia și Germania.
Divizia de Servicii Medicale din România, prezentă prin spitalul și clinicile Medicover, a înregistrat, după primele șase luni ale anului venituri de 16 milioane euro, în timp ce Divizia de Servicii de Diagnostic (prezentă prin rețeaua de laboratoare și centre de recoltare Synevo) a înregistrat venituri totale de 26,2 milioane euro, scrie News.ro.
Medicover, companie internațională de servicii de sănătate și diagnostic listată la Bursa din Suedia – Nasdaq Stockholm, și-a prezentat vineri raportul interimar pentru prima jumătate a anului.
Medicover a raportat o creștere a veniturilor de 13,9% comparativ cu perioada similară din anul trecut, până la o valoare de 323 milioane euro. Medicover este prezentă în România prin rețeaua medicală clinică Medicover și laboratoarele și centrele de recoltare Synevo.
CITEȘTE ȘI Taxa clawback a scos din buzunarele companiilor cu 8% mai mult in primul semestru, dar sub ce estima Guvernul„În al doilea trimestru al acestui an am continuat să vedem o creștere generală organică solidă. Ne așteptăm ca rata de creștere organică a EBITDA pentru 2018 să varieze în intervalul 8-12% și ne menținem obiectivul de a avea o rată de creștere a EBITDA compus de 18-20% pe termen mediu, respectiv în perioada 2016-2019”, a declarat Fredrik Rågmark, director general al Medicover.
La nivel de grup, în prima jumătate a anului Divizia de Servicii Medicale a înregistrat o creștere a veniturilor de 17,2%, până la 161,5 milioane de euro comparativ perioada similară din 2017.
Divizia de Servicii de Diagnostic a avut de asemenea venituri mai mari după primele șase luni ale anului, în creștere cu 10,9%, până la o valoare de 167 milioane de euro. Rezultatele diviziei de diagnostic au fost susținute de evoluțiile foarte bune de pe piețele din România și Ucraina.
„Angajamentul nostru de a crește pe piața din România este susținut de două tranzacții importante anunțate deja în prima jumătate a anului. Spitalul Pelican din Oradea și Centrul Medical Academica din București consolidează rețeaua Medicover și ne sprijină eforturile de a fi mai aproape de pacienții noștri și de a le oferi servicii complete la cel mai înalt nivel de calitate. Vom continua parcursul de creștere accelerată și în perioada următoare”, a declarat Adrian Peake, director general Medicover România.
La rândul său, directorul general Synevo România, Laurențiu Luca, spune că va continua extinderea teritorială, prin creșterea rețelei de puncte de recoltare și laboratoare, și va adăuga noi servicii personalizate de diagnostic avansat, în special în zona de histopatologie și genetică.
”În prima jumătate a anului am deschis 14 noi centre de recoltare. De asemenea, ne menținem preocuparea constantă pentru educarea pacienților privind importanța prevenției, și pentru pregătirea profesională la cel mai înalt nivel a specialiștilor noștri în medicina de laborator”, a declarat directorul general Synevo România.
Medicover este una dintre cele mai importante companii internaționale de servicii medicale și de diagnostic, înființată în anul 1995, piețele sale principale fiind Polonia și Germania. În prezent Medicover are 15.900 angajați și venituri de aproximativ 580 milioane euro.
Medicover România este prezentă de peste 22 de ani pe piața serviciilor de sănătate private și la finalul anului 2017 dispune de o rețea de 27 de clinici în București și în țară (Timișoara, Cluj-Napoca, Constanța, Iași, Ploiești, Brașov, Galați, Pitești, Năvodari, Eforie Nord) și un spital generalist în capitală – Spitalul Medicover.
Synevo este liderul în diagnostic de laborator în România și oferă peste 2.000 de tipuri de analize uzuale și avansate, în toate domeniile de diagnostic clinic de laborator. La finalul anului 2017, Synevo România administrează o rețea națională de 16 laboratoare și 78 de centre de recoltare a probelor biologice, efectuând în 2017 aproape 15 milioane de teste.
Synevo România face parte din Medicover, unul dintre cei mai importanți furnizori internaționali de servicii medicale și de diagnostic, înființat în 1995.