SanoPass, un startup fondat în primăvara anului 2019, care emite abonamente medicale de prevenție oferite de angajatori ca beneficii pentru angajați, revine pe platforma de equity crowdfunding SeedBlink, pentru a atrage acum încă 800.000 de euro, după ce listarea din urmă cu un an a fost suprasubscrisă în 1 oră.
Fondul Cleverage Venture Capital, specializat în investiții medtech, este implicat ca Lead Investor, cu o contribuție de 200.000 de euro.
Astfel, valoarea totală a rundei de finanțare este de 800.000 de euro, aceasta fiind suma pe care compania dorește să o atragă de la investitori, în schimbul unui pachet de acțiuni. Din această valoare, Cleverage Venture Capital s-a angajat că va participa, în calitate de Lead Investor, cu 200.000 de euro. Restul, de până la 800.000 de euro, va fi atras de la ceilalți investitori activi pe platforma de crowdfunding.
CITEȘTE ȘI Învață de la traderi cu experiență prin VestorLa finalul anului trecut, SanoPass asigura abonaților săi acces la o rețea de circa 850 de centre medicale.
„Planurile SanoPass pentru acest an includ extinderea rețelei de clinici partenere, integrarea unor soluții de inteligență artificială, crearea unor soluții personalizate de nutriție și dezvoltarea unei rețele de săli de sport”, a declarat Andrei Vasile, Managing Partner SanoPass.
În 2020, SanoPass a mai atras o investiție de tip equity de 400.000 de euro, oferind în schimb 20% din capital. Lead Investor a fost tot Cleverage Venture Capital, care s-a implicat alocând 150.0000 de euro. De asemenea, fondul Founders Bridge a participat cu o investiție de 150.000 de euro, iar un alt pachet de 100.000 de euro a fost strâns prin platforma SeedBlink.
Cleverage Venture Capital este un fond de investiții rezultat din asocierea antreprenorilor Wargha Enayati, fondator Regina Maria și președinte Enayati Group, Georgios Sofianos, antreprenor în industria de sănătate și CEO Sofmedica, Sergiu Neguț - business angel și co-fondator Fintech OS și Voicu Oprean, fondator AROBS Transilvania Software.
Aplicația SanoPass avea la finalul anului trecut circa 15.000 utilizatori, decontând servicii medicale în valoare de aproximativ 500.000 lei pentru clinicile partenere, în anul 2020. Abonamentele SanoPass conțin servicii de medicina muncii, consultații, investigații, analize medicale, stomatologie, nutriție, psihologie, fizioterapie, imagistică avansată și consiliere medicală telefonică.