Novo Nordisk va construi o fabrică de 4,1 miliarde de dolari pentru a crește producția Wegovy și Ozempic

Novo Nordisk va construi o fabrică de 4,1 miliarde de dolari pentru a crește producția Wegovy și Ozempic
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 iun 2024

Compania farmaceutică daneză Novo Nordisk a anunțat că va cheltui 4,1 miliarde de dolari pentru a construi o nouă fabrică în Clayton, Carolina de Nord, în încercarea de a spori livrările cu medicamentul său de succes pentru slăbit Wegovy, tratamentul pentru diabet Ozempic și alte terapii injectabile, transmite CNBC.

Cererea pentru Wegovy și Ozempic a depășit oferta în ultimul an, provocând deficite intermitente în SUA și forțând producătorul danez de medicamente să investească masiv pentru a-și crește amprenta de producție, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Versiuni mai ieftine ale medicamentelor de succes pentru slăbit sunt deja create în India și China CITEȘTE ȘI Versiuni mai ieftine ale medicamentelor de succes pentru slăbit sunt deja create în India și China
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Compania a declarat că intenționează să investească 6,8 miliarde de dolari în producție anul acesta, față de aproximativ 4 miliarde de dolari anul trecut.

Noua unitate de producție va fi responsabilă pentru umplerea și ambalarea seringilor și stilourilor injectabile pentru medicamente, potrivit unui comunicat al companiei.

”Această investiție ne oferă într-adevăr oportunitatea de a deservi mai mulți pacienți”, a declarat Doug Langa, șeful operațiunilor din America de Nord al Novo Nordisk, într-un interviu.

”Important, cred că celălalt mesaj cheie aici este investiția în continuare în SUA, așa că cred că suntem foarte mândri de asta.”

Construcția fabricii de 1,4 milioane de metri pătrați a început și este de așteptat să fie finalizată între 2027 și 2029, a spus Novo Nordisk. Compania a spus că fabrica va avea 1.000 de muncitori, adăugându-se celor 2.500 de angajați care lucrează deja la cele trei fabrici existente din Carolina de Nord.

Acestea includ două fabrici care sunt deja operaționale în Clayton - una responsabilă de lucrările de umplere și finisare și altul dedicat producerii ingredientului activ în medicamente precum Wegovy și Ozempic.

Americanii aruncă în piață 900 milioane dolari pentru companii de tehnologii medicale, printr-un nou fond de investiții privat CITEȘTE ȘI Americanii aruncă în piață 900 milioane dolari pentru companii de tehnologii medicale, printr-un nou fond de investiții privat

Compania are, de asemenea, o fabrică în Durham, Carolina de Nord, responsabilă pentru fabricarea și ambalarea medicamentelor orale, cum ar fi pilula sa pentru diabet Rybelsus, și o altă unitate în West Lebanon, New Hampshire.

Alte douăsprezece unități de producție sunt situate în Danemarca, Franța, China, Japonia, Algeria, Brazilia, Iran și Rusia, potrivit unui purtător de cuvânt al Novo Nordisk.

Producătorul american de medicamente Eli Lilly a angajat, de asemenea, miliarde de dolari pentru a crește capacitatea de producție pentru popularele sale GLP-1 pentru pierderea în greutate și diabet, Zepbound și Mounjaro. În mod similar, compania are mai multe fabrici de producție în Carolina de Nord.

viewscnt
Afla mai multe despre
wegovy
ozempic
novo nordisk