Consiliul de Administrație MedLife, unul din cei mai mari operatori de servicii medicale private din România, a anunțat că își propune majorarea limitei de credit cu 15 milioane de euro, iar la această majorare se vor adăuga alte lichidități proprii ale companiei, până la valoarea totală de 20 milioane de euro, obiectivul principal fiind dezvoltarea programului de achiziții și extinderea națională și internațională.
Sindicatul de bănci pentru accesarea creditului este format din Banca Comercială Română, în calitate de coordonator, aranjor principal, agent de facilitate și de garanți și finantator, BRD Groupe Société Générale, Raiffeisen Bank și Banca Transilvania, în calitate de aranjori și finanțatori, scrie News.ro.
“Am reușit să ne îmbunătățim marjele și acest lucru ne permite să creștem sustenabil și, totodată, să asigurăm raportul optim dintre datoria netă și profit. Scăderea gradului de îndatorare ne încurajează să ne îndreptăm către acționari pentru a solicita creșterea liniilor de finanțare în vederea reluării achizițiilor în România, Ungaria, dar și în țările învecinate unde vedem o piață importantă de creștere. Prospectăm și testăm piața permanent și avem în acest moment discuții cu 5-6 operatori din România și cu alți 2-3 din Ungaria și sperăm ca în perioada următoare să concretizăm câteva tranzacții”, a declarat Mihai Marcu, președinte și director general al MedLife Group.
MedLife Group a încheiat primul trimestru din 2019 pe o direcție ascendentă, anunțând o cifră de afaceri consolidată pro-forma în valoare de 224,9 milioane lei aferentă acestei perioade, în creștere cu 27,6% față de aceeași perioadă a anului trecut.
Acțiunile emise de MedLife sunt admise la tranzacționare pe piața reglementată la vedere administrată de Bursa de Valori București, categoria Premium, având simbolul de tranzacționare ′′M′′. Începând cu 2009, compania a deschis sau a achiziționat 83 de unități medicale.