Experți britanici și francezi au avertizat, cu privire la pandemie, că boala Covid-19 nu o să dispară vreodată și că într-un an sau doi este posibil ca omenirea să revină la o viață pe cât posibil de apropiată de cea dinainte de 2020.
Jeremy Farrar, consilier științific al Guvernului britanic, a spus că boala este o infecție endemică acum și crede că „nu va dispărea vreodată”, scrie News.ro.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Farrar, membri al Scientific Advisory Group for Emergencies (Sage) și director al Wellcome Trust, a declarat pentru BBC 4 că oamenii „trebuie să învețe să trăiască cu ea” și că nivelul transmiterii și perturbarea învățământului nu trebuie să continue.
El a spus că Marea Britanie „rămâne foarte vulnerabilă” în fața variantelor din alte părți ale lumii, care pot cauza probleme la fel ca Delta.
Profesorul Jean-François Delfaissy, consilier științific al Guvernului francez, a spus că viața normală de dinainte de pandemie nu va putea fi reluată până anul viitor sau până în 2023.
CITEȘTE ȘI Evoluția Artesana: de la business de familie la unul dintre cei mai mari jucători independenți de pe piața lactatelor artizanaleEl a declarat vineri pentru BFM TV că Franța ar putea ajunge la circa 50.000 de cazuri zilnice până la începutul lunii viitoare.
Comentariile lui vin după ce joi a declarat că al patrulea val de infecții în Franța este așteptat să afecteze spitalele în a doua parte a lunii august.
Franța a înregistrat aproximativ 6 milioane de cazuri de Covid-19, de la începutul pandemiei, și mai mult de 111.700 de decese asociate.
CITEȘTE ȘI Claim Expert Services SRL under new management since 1. July 2021De cealaltă parte, bilanțul în Marea Britanie a depășit pragul de 5,6 milioane de contaminări și 129.000 de decese asociate.
La nivel mondial, de la descoperirea noului coronavirus în Wuhan (China), la finalul anului 2019, au fost înregistrate mai mult de 192 de milioane de cazuri de infectare și peste 4,1 milioane de decese. Au fost administrate, global, peste 3,75 miliarde de doze de vaccin anti-Covid, potrivit datelor Universității Johns Hopkins.