Grupul german BioNTech SE a estimat că vaccinul Covid-19 pe care îl dezvoltă cu partenerul american Pfizer va genera probabil anul acesta venituri de până la 17 miliarde de euro (19,6 miliarde de dolari), pe fondul majorării cererii pentru doze booster și al utilizării vaccinului la copii, transmite Reuters.
Pe baza livrărilor planificate de până acum - 2,5 miliarde de doze - BioNTech a informat marți că se așteaptă în 2021 la venituri între 16 și 17 miliarde de euro, după ce în august estimase 15,9 miliarde de euro, în baza livrărilor și a comenzilor restante, de aproximativ 2,2 miliarde de doze, scrie Agerpres.
Datele vin după ce săptămâna trecută Pfizer Inc și-a îmbunătățit pentru a treia oară în acest an estimările privind vânzările de vaccinuri Covid-19 în 2021, până la 36 miliarde de dolari, cu 7,5% peste previziunile anterioare.
De asemenea, BioNTech a reiterat că până la finalul anului, împreună cu partenerii, ar urma să producă până la trei miliarde de doze și, potențial, până la patru miliarde de doze în 2022.
Un parteneriat între BioNTech și grupul farmaceutic american Pfizer a lansat pe piață primul vaccin împotriva Covid-19. Acesta a fost și primul vaccin bazat pe tehnologia mRNA care a fost aprobat de autoritățile de reglementare precum și cel mai bine vândut medicament la nivel mondial în acest an.
Vaccinul Pfizer-BioNTech este unul dintre cele mai eficiente din întreaga lume împotriva noului coronavirus, având o eficacitate de 95%. Pe măsură ce cererea pentru vaccinul lor care utilizează tehnologia ARN mesager a crescut, Pfizer și BioNTech și-au majorat obiectivele de producție, revizuindu-și în paralel și veniturile potențiale. Sumele totale generate de vânzările de vaccinuri anti-Covid sunt împărțite între cei doi parteneri. BioNTech primește, de asemenea, o parte din veniturile generate de pe urma vânzărilor directe.