Autoritatea de reglementare britanică recomandă limitarea vacinării cu AstraZeneca la persoane de peste 40 de ani

Autoritatea de reglementare britanică recomandă limitarea vacinării cu AstraZeneca la persoane de peste 40 de ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 mai 2021

Comitetul științific care supervizează campania de vaccinare împotriva covid-19 în Regatul Unit (JCVI) a recomandat vineri limitarea vaccinării cu vaccinul AstraZeneca-Oxford la persoane în vârstă de peste 40 de ani, după semnalarea a 242 de cazuri de formare a unor cheaguri de sânge, relatează AFP.

JCVI - care subliniază că beneficiiile rămân mai importante decât riscurile - revine astfel asupra recomandării sale din aprilie în vederea limitării vaccinării la persoane în vârstă de peste 30 de ani, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului CITEȘTE ȘI Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului

Agenția britanică a medicamentului (MHRA) a anunțat vineri, într-o conferință de presă că a înregistrat 242 de cazuri de formare a unor cheaguri de sânge (tromboză) la persoane care s-au vaccinat cu vaccinul AstraZeneca-Oxford, în urma administrării a 28 de milioane de doze.

Directoarea MHRA June Raine a subliniat însă că beneficiile sunt mai importante decât riscurile în cazul unei ”mari majorități” a populației - mai ales la persoanele mai în vârstă, care se pot îmbolnăvi mai grav de covid-19.

Numeroase țări europene au suspendat vaccinarea cu vaccinul anglo-suedez sub o anumit vârstă, din cauza semnării formării unor cheaguri de sânge la persoane vaccinate cu acest vaccin.

Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii CITEȘTE ȘI Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii

Agența Europeană a Medicamentului (EMA) stabilea în aprilie că aceste cheaguri de sânge sunt un efect secundar ”foarte rar” al vaccinului AstraZeneca-Oxford, însă aprecia că raportul beneficii-riscuri rămâne ”pozitiv”.

În Regatul Unit, în afară de vaccinul AstraZeneca-Oxford se administrează vaccinurile anticovid Pfizer-BioNTech și Moderna.

Regatul a desfășurat una dintre cele mai avansate campanii de vaccinare din lume.

Aproape 35 de milioane de persoane au fost vaccinate cu o doză de vaccin anticovid, iar peste 16 milioane au fost vaccinate cu două doze, de la începutul lui decembrie.

Adjunctul medicului-șef al Angliei, Jonathan Van-Tam, estimează că această recomandare nu ar urma să modifice obiectivul Guvernului de vaccinare cu prima doză de vaccin anticovid a tuturor adulților, până la sfârșitul lui iulie.

viewscnt
Afla mai multe despre
coronavirus
astrazeneca
vaccin