Leonhard Birnbaum, CEO-ul E.ON, a anunțat că grupul german ″explorează opțiunea″ de a vinde operațiunile de furnizare de energie electrică și gaze naturale din România, motivul fiind deteriorarea raportului risc-randament al business-ului, din cauza legislației românești a schemei de sprijin constând în plafonarea prețurilor finale la consumatori și a modificărilor frecvente și bruște ale acesteia.
După cum a relatat Profit.ro, furnizorul E.ON Energie România, controlat de grupul german de utilități omonim, a atacat la Curtea Constituțională plafonarea prețurilor la curent și gaze - VEZI MAI JOS
Varianta vânzării a fost vehiculată recent, neoficial.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
El a vorbit alături de șeful E.ON România, Volker Raffel, cu ocazia Eurelectric Power Summit 2024 de la Atena, reuniunea anuală a celei mai importante organizații profesionale a industriei energetice europene.
″Am avut prea des dificultăți în a înțelege schema de sprijin în ultimii ani. Este dificil pentru o companie precum E.ON atunci când lucrurile se schimbă tot timpul și foarte abrupt. Volker a venit în board de multe ori să ne explice situația și întotdeauna a fost una diferită. Este un lucru foarte dăunător, deoarece punem preț pe stabilitate și predictibilitate.
CITEȘTE ȘI FOTO Omul din centrul sistemului energetic național: Volatilitatea regenerabilelor a creat mari provocări în operare. Am ajuns să facem mentenanță după cum bate vântulÎnțeleg că factorul politic trebuie să acționeze, dar totuși trebuie să fii conștient că, dacă schimbi condițiile foarte repede și foarte des, asta îi face pe investitorii ca noi foarte nervoși. Riscul în afacerea de furnizare din România este masiv. Pierdem într-un an ceea ce am fi putut câștiga în 20 de ani″, a spus Birnbaum.
După cum a relatat Profit.ro, furnizorul E.ON Energie România, controlat de grupul german de utilități omonim, a atacat la Curtea Constituțională plafonarea prețurilor la curent și gaze, precum și modalitatea de stabilire a sumelor cuvenite drept compensații furnizorilor pentru diferențele dintre costurile de achiziție de pe piețe și prețurile plafonate aplicate clienților finali, cerând și despăgubiri.