Tranzacție: Canadienii care vor să exploateze cobalt și litiu în România preiau 51% dintr-o firmă locală al cărei asociat unic deține minereu polimetalic în Bihor

Tranzacție: Canadienii care vor să exploateze cobalt și litiu în România preiau 51% dintr-o firmă locală al cărei asociat unic deține minereu polimetalic în Bihor
scris 14 sep 2018

Compania canadiană Leading Edge Materials, specializată în exploatarea mineralelor și metalelor rare și care deține în Suedia una dintre cele mai mari mine de grafit din lume, a intrat pe piața românească, finalizând operațiunile pentru preluarea a 51% din capitalul firmei locale LEM Resources SRL. Tranzacția a fost anunțată de Profit.ro în primăvara acestui an ca fiind pregătită, la acel moment depinzând, printre altele, de aprobarea Bursei din Toronto, unde este listată compania canadiană.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

LEM Resources SRL, înființată anul trecut și având același acronim precum compania canadiană, a fost controlată până în prezent în proporție de 100% de altă firmă românească, REMAT Group Management SRL, ce are ca obiect de activitate intermedierile în comerțul cu combustibili, minereuri, metale și produse chimice pentru industrie.

Urmărește-ne și pe Google News

Asociații REMAT Group Management SRL sunt firma Metanef Holdings AG (36,94%) din Elveția, Mihai Dan Cernăianu și Victor George Turea (câte 31,53%). Cernăianu este și administrator al firmei.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum
STUDIU 34% din angajatori declară că le este dificil să găsească un angajat cu studii medii CITEȘTE ȘI STUDIU 34% din angajatori declară că le este dificil să găsească un angajat cu studii medii

REMAT Group Management SRL a obținut în 2014 de la Agenția Națională pentru Resurse Minerale (ANRM) licență de explorare  de minereu polimetalic și minereu de molibden în perimetrul Nucet Est (Băița și Băița Plai) din județul Bihor.

Profit.ro a scris încă de la începutul lunii mai că Leading Edge Materials din Canada vrea să înființeze, împreună cu un partener român, o societate mixtă în vederea explorării unor potențiale zăcăminte de cobalt și litiu, materiale folosite la fabricarea bateriilor  de tip litiu-ion folosite la aparate precum telefoane mobile și laptopuri.

ANIS: Pentru majoritatea angajaților români, Pilonul II reprezintă singura formă reală de economisire CITEȘTE ȘI ANIS: Pentru majoritatea angajaților români, Pilonul II reprezintă singura formă reală de economisire

Planul ar fi ca Leading Edge Materials să preia inițial o participație de 51%, cu opțiunea de a și-o majora ulterior până la 91%, iar cei doi parteneri ar fi identificat deja oportunități pentru extracția cobaltului și a litiului, începând demersurile în vederea obținerii licențelor necesare.

“Suntem bucuroși să putem accelera procesul de căutare de noi oportunități în sectorul materialelor pentru baterii prin încorporarea unei subsidiare alături de un partener local calificat”, declara Blair Way, președintele și directorul general al Leading Edge Materiales.

Compania canadiană (fosta Flinders Resources) a fost fondată în 2010 la Vancouver și deține trei concesiuni în Suedia, inclusiv mina Woxna, din centrul țării, una dintre cele mai mari mine de grafit din lume.

viewscnt
Afla mai multe despre
mina baita
mina nucet
perimetrul nucet
minereu polimetalic
grafit
cobalt
litiu
baterii litiu ion
leading edge materials
remat