România va cere aprobarea Comisiei Europene pentru a amâna închiderea centralelor sale pe bază de lignit, reconfirmă ministrul Energiei, Sebastian Burduja.
VEZI AICI ȘI GALERIE FOTO Ministrul Energiei a coborât în Mina Livezeni: Extracție cu un utilaj de proveniență sovietică, din anii ‘80. Ministrul va deschide Profit Energy.forum - Ediția a VII-a, cu cei mai importanți lideri și experți ai industriei
Profit.ro organizează, pe 19 octombrie, cu cei mai mari jucători în domeniu, Profit Energy.forum Ediția a VII- a - A doua iarnă de război în energie. Evenimentul, care va fi transmis în direct și la PROFIT NEWS TV, este organizat cu sprijinul Federației Asociațiilor Companiilor de Utilități din Energie (ACUE), Electrica Furnizare, Tinmar Energy, Black Sea Oil & Gas, Delgaz Grid, Artenie, Secrieru & Partners (AS Partners), Romgaz, OMV Petrom, Premier Energy, Nova Power and Gas, Transgaz, Federația Patronală de Petrol și Gaze (FPPG), REI Grup
Detalii aici
Ministrul a anunțat în urmă cu 10 zile această intenție - VEZI AICI DETALII
Guvernul s-a angajat să elimine treptat lignitul - sau cărbunele brun - din 2026, în cadrul pachetului său de ajutor pentru redresare finanțat de Uniunea Europeană, deși Burduja a spus că va tempera așteptările pentru moment cu privire la o modificare a datei.
CITEȘTE ȘI VIDEO Ungaria semnalează intenția de a cumpăra mai multe gaze din RomâniaHoldingul de stat CE Oltenia a încheiat un parteneriat cu trei companii private - OMV Petrom, Tinmar și Alro Slatina - pentru a construi parcuri solare și centrale electrice pe gaz, ca parte a schimbării energetice a României.
„Din păcate, din cauza întârzierilor, oprirea lignitului nu va coincide cu punerea în funcțiune a acestor noi proiecte, care ar putea crea dificultăți pentru rețeaua electrică națională”, a declarat acum Burduja.
Ministrul a spus că va merge la Bruxelles pentru discuții despre amânare luna aceasta.