Restart Energy investește 30 milioane dolari într-un proiect solar de 45 MW în județul Sălaj

Restart Energy investește 30 milioane dolari într-un proiect solar de 45 MW în județul Sălaj

Armand Domuța, CEO și fondator al Restart Energy

scris 22 feb 2021

Restart Energy, unul dintre cei mai mari furnizori independenți de energie electrică și gaze naturale de pe piața locală, intenționează să investească aproximativ 30 de milioane de dolari în dezvoltarea unui proiect solar de 45 MW în localitatea Sărmășag din județul Sălaj.

Proiectul achiziționat este în faza “ready to build”, iar banii vor fi investiți în construcția parcului care ar urma să fie pus în funcțiune în primul trimestru din 2022. Luna aceasta, o ofertă de obligațiuni verzi pentru finanțarea investițiilor a fost suprasubscrisă.

Urmărește-ne și pe Google News
Ce faci atunci când fiecare client vrea altceva de la magazinul tău online? CITEȘTE ȘI Ce faci atunci când fiecare client vrea altceva de la magazinul tău online?
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Acest proiect de 45 MW este primul pas al Restart Energy în strategia de dezvoltare și integrare a segmentului de upstream al companiei cu proiecte de energie regenerabila de 500 MW până la finalul lui 2025. Restart Energy și-a propus ca în fiecare din următorii cinci ani să cumpere sau să dezvolte proiecte de 100 MW. Proiectele vor necesita investiții estimate la 100 de milioane de dolari anual și sunt vizate domeniile solar, eolian, biogazului, biomasei și energiei geotermale.

Parcul de la Sărmășag va avea o producție anuală de energie de 55 mil.KWh - suficientă pentru alimentarea a aproximativ 30.000 de gospodării cu energie verde. Prin punerea în funcțiune a acestuia se va evita eliberarea în atmosferă a 1,23 mil tone CO2 pe perioada de operare de 25 ani.

Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online CITEȘTE ȘI Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online

Proiectul de la Sărmășag a fost achiziționat la stadiul de "brownfield" de la o echipă de dezvoltatori cu experiență în domeniul parcurilor de energie verde. Prin acest proiect, Restart își propune să creeze 100 de locuri de muncă temporare (în timpul construcției) și 15 permanente - pe perioada de operare.

"Suntem încântați să putem contribui la dezvoltarea infrastructurii energetice a României precum și la echilibrarea balanței energetice prin construcția unui nou activ regenerabil care produce energie curată, verde de la soare în vârf de sarcină. Construcția este programată să înceapă în trimestrul al doilea al acestui an și sperăm că primii KWh verzi produși de soare să fie introduși în rețea cel târziu în primul trimestru din 2022”, afirmă Armand Domuța, CEO și fondator al Restart Energy.

Finanțarea proiectului se va face prin surse proprii, fonduri private equity și finanțare bancară. În ianuarie, Restart Energy a anunțat un joint venture cu compania americană de consultanță și administrare a fondurilor Interlink Capital Strategies. În acest parteneriat, Interlink activează ca un consilier strategic pentru finanțarea proiectelor de energie verde de 500 MW pe care Restart Energy vrea să le dezvolte în următorii cinci ani în România și țările vecine. Aceste proiecte vor necesita investiții de 500 de milioane de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
restart energy
proiect solar