Prețurile petrolului au stagnat, după atacul împotriva lui Donald Trump și îngrijorări privind cererea din China

Prețurile petrolului au stagnat, după atacul împotriva lui Donald Trump și îngrijorări privind cererea din China
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 iul 2024

Prețurile petrolului au stagnat, deoarece presiunile de scădere din cauza preocupărilor legate de cererea în principalul importator China au compensat sprijinul din partea cererii puternice din alte regiuni, restricțiile de ofertă ale OPEC+ și tensiunile geopolitice din Orientul Mijlociu, transmite Reuters.

Reacția piețelor financiare la tentativa de asasinare a fostului președinte al SUA Donald Trump a fost în atenția analiștilor, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Legislația privind consumatorii vulnerabili ar putea fi modificată, pentru sectorul energetic, pentru a pregăti perioada de după martie 2025 CITEȘTE ȘI Legislația privind consumatorii vulnerabili ar putea fi modificată, pentru sectorul energetic, pentru a pregăti perioada de după martie 2025
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Dolarul american s-a stabilizat după câștigurile de la începutul sesiunii, care au afectat petrolul.

Contractele futures pentru țițeiul Brent au crescut cu 3 cenți, la 85,06 dolari pe baril, până la ora  13:26 GMT. Prețul țițeiului american West Texas Intermediate a câștigat 7 cenți, până la 82,28 USD.

”Datele chineze, inclusiv operațiunile de rafinărie și importurile de țiței, nu sunt de sprijin. Dar creșterea cererii în alte părți este încă sănătoasă”, a declarat analistul UBS Giovanni Staunovo.

Prețul țițeiului a scăzut săptămâna trecută, după patru săptămâni de câștiguri, deoarece speranțele unei cereri puternice de vară în SUA au fost contracarate de îngrijorarea față de cererea din China.

Datele chineze s-au adăugat la această îngrijorare. A doua cea mai mare economie a lumii a crescut cu 4,7% în trimestrul aprilie-iunie, au arătat cifrele oficiale, cea mai lentă creștere în primul trimestru din 2023.

Vineri, cifre separate au arătat că importurile de țiței ale Chinei au scăzut cu 2,3% în prima jumătate a acestui an.

Cu toate acestea, situația volatilă din Orientul Mijlociu continuă să ofere o primă geopolitică pentru petrol, deși o capacitate ample de rezervă deținută de Arabia Saudită și de alți membri ai OPEC are un suport limitat pentru prețuri, spun analiștii.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret