OMV Petrom și-a diminuat producția de hidrocarburi cu 3,4%

OMV Petrom și-a diminuat producția de hidrocarburi cu 3,4%
Florin Rusu
Florin Rusu
scris 16 ian 2017

Producția de hidrocarburi a celei mai importante companii de petrol și gaze din România, OMV Petrom, a scăzut în ultimul trimestru al anului trecut cu 3,4% (sau 6 mii barili echivalent petrol pe zi) comparativ cu perioada similară a anului precedent.

Potrivit unui raport destinat investitorilor, elaborat de principalul acționar al companiei românești, OMV, scăderea producției din România a fost compensată de majorarea producției din celelalte zone în care grupul activează, ceea ce a făcut ca producția totală a OMV să se majoreze de la 309 mii barili echivalent petrol pe zi la 315 mii barili echivalent petrol pe zi.

Urmărește-ne și pe Google News

Comparativ cu trimestru al treilea al anului trecut, producția OMV Petrom s-a diminuat cu 2,29% (sau 4 mii barili echivalent petrol pe zi), de la 174 la 170 mii barili echivalent petrol pe zi.

Independența energetică a avut viață scurtă. Importul de gaze din Rusia a crescut cu 500% în primele 8 zile ale anului. Conflictul cu Ucraina ne poate afecta CITEȘTE ȘI Independența energetică a avut viață scurtă. Importul de gaze din Rusia a crescut cu 500% în primele 8 zile ale anului. Conflictul cu Ucraina ne poate afecta

Producția de țiței și gaze a OMV Petrom s-a diminuat în condițiile în care prețul mediu al unui baril de petrol s-a majorat cu 5,57 dolari pe baril (sau 12,72%) în ultimul trimestru al anului trecut comparativ cu perioada similară a anului precedent. Prețul mediu al gazului, în schimb, s-a micșorat, de la 18 euro/Mwh la 17,62 euro/Mwh (-2,1%).

Marjă de rafinare de 7,14 dolari pe baril

În ceea ce privește activitatea de downstream, rafinăria de la Petrobrazi și-a redus marja de rafinare de la 7,75 dolari pe baril în trimestru al patrulea din 2015 la 7,14 dolari pe baril în ultimul trimestru al anului trecut. Comparativ cu trimestru al treilea din 2016, marja de rafinare a OMV Petrom s-a majorat cu 1,18 dolari pe baril, de la 596 dolari pe baril la 7,14 dolari pe baril.

După ce în trimestrul al doilea al anului trecut, Petrobrazi a înregistrat o rată de utilizare de doar 68%, ca urmare a intrării în revizie tehnică, în ultimul trimestru al anului aceasta a ajuns la 96%, cu 4 puncte procentuale peste rata de utilizare din perioada similară a anului 2015 și cu un punct procentual sub cea înregistrată în trimestru al treilea.

viewscnt
Afla mai multe despre
producție
petrol
gaze
omv
petrom