Lanțul maghiar de benzinării MOL a fost amendat de ANPC cu 100.000 de lei în urma scandalului privind prețul benzinei. În total, ANPC a dat amenzi de 370.000 de lei la benzinării, în urma controalelor făcute în cursul zilei de joi, a anunțat purtătorul de cuvânt al Guvernului Dan Cărbunaru.
El nu a indicat numele operatorului, însă a precizat că are 215 stații, ceea ce corespunde MOL, arată Hotnews.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Și benzinăria din Beiuș care miercuri a vândut benzină și motorină la prețuri de peste 10 lei pentru un litru a fost sancționată, cu 35.000 lei.
ANPC a controlat peste 70 de stații de carburant in tara, fiind aplicate amenzi de 370.000 de lei, dintre care cea mai mare de 100.000 de lei a fost aplicată chiar la sediul central a unui furnizor de carburanți, care are pe teritoriul național 215 stații, a declarat joi, Dan Cărbunaru.
Lanțul de benzinării MOL România vine cu precizări în urma scumpirilor carburanților și precizează că societatea se delimitează de orice practică anticoncurențială și de orice informații care ar putea genera panică în rândul populației.
CITEȘTE ȘI ENGIE Romania - Noi prefinanțăm schema de sprijin în vigoare”MOL România se delimitează de orice practică anticoncurențială și de orice informații care ar putea genera panică în rândul populației. Cu o prezență de peste 25 de ani pe piața locală, MOL România practică o politică comercială corectă și transparentă, aliniată tuturor prevederilor legale în vigoare, fiind un jucător responsabil”, precizează reprezentanții MOL România Petroleum Products SRL.
MOL România colaborează permanent cu autoritățile competente și comunică transparent informațiile necesare, mai spun ei.
”MOL România înțelege circumstanțele speciale de piață și dificultățile de aprovizionare apărute în contextul conflictului din Ucraina. Prioritățile noastre sunt aliniate cu cele ale autorităților în ceea ce privește securitatea fluxului național de aprovizionare. Vom continua să comunicăm cu reprezentanții Guvernului și cooperăm pentru orice investigație. În România, MOL are două modele de operare, stațiile proprii și stațiile MOL Partener, în regim de franciză, care vând carburanți MOL (au statutul de competitori direcți pentru stațiile proprii) și au o politică comercială proprie, în care MOL nu intervine, conform normelor legale în vigoare. Așa se explică situația prețului practicat în stația MOL Partener din Beiuș și care, de altfel, nu a fost una singulară, mai multe stații aparținând și altor companii cu același profil, având o practică asemănătoare. Astfel, rețeaua MOL România nu are control asupra prețurilor practicate de stația din Beiuș sau de ceilalți parteneri-franciză”, mai arată compania.
CITEȘTE ȘI Emanuel Poștoacă, Nordis Group: Oferim servicii complete, la cel mai înalt standard, pentru turiști, proprietari și investitoriRezultatul CCS EBITDA înregistrat de Grupul ungar MOL în anul 2021 a ajuns la un maxim istoric de 3,531 miliarde dolari, peste previziuni. MOL se așteaptă ca EBITDA să atingă sau chiar să depășească 2,8 miliarde dolari în 2022.
Grupul MOL are sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operațiuni în peste 30 de țări și 25.000 de angajați în întreaga lum. Grupul MOL controlează trei rafinării și două unități petrochimice la nivelul managementului integrat al lanțului de aprovizionare în Ungaria, Slovacia și Croația. În prezent, activitățile de producție se desfășoară în 9 țări, iar cele de explorare în 14 țări.