Ministrul Economiei, pe șantierul BRUA de la Podișor: Lucrările sunt în grafic

Ministrul Economiei, pe șantierul BRUA de la Podișor: Lucrările sunt în grafic
scris 20 oct 2018

Ministrul Economiei, Dănuț Andrușcă, aflat vineri pe șantierul gazductului BRUA de la Podișor, județul Giurgiu, a declarat că lucrările sunt în grafic pentru acest proiect de importanță strategică pentru România.

El a fost însoțit de directorul general al companiei de stat Transgaz, Ion Sterian. În cadrul acestei vizite, ministrul s-a întâlnit cu echipa care coordonează lucrările de la Podișor și a verificat stadiul lucrărilor la stația de comprimare de Podișor și la gazoductul BRUA, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

La punctul de lucru de la Podișor, Transgaz are contractate lucrări pe trei șantiere: stația de comprimare Podișor, șantierul pentru gazoduct și cel pentru nodul Podișor. În prezent, pentru proiectul BRUA, se lucrează pe 17 șantiere, fiind implicați un număr total de aproximativ 500 de muncitori în această fază a construcției, lucrările fiind în grafic, potrivit instituției.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum
Petrolexportimport, odată cel mai mare jucător prin intermediul căruia erau derulate afacerile cu petrol, a intrat în faliment CITEȘTE ȘI Petrolexportimport, odată cel mai mare jucător prin intermediul căruia erau derulate afacerile cu petrol, a intrat în faliment

Lungimea aproximativă a gazoductului este de 500 de kilometri, iar proiectul este împărțit în 100 de tronsoane a câte 5 kilometri de fir linear (conductă de gaze) pe fiecare tronson.

Andrușcă a subliniat că acest proiect este unul de importanță deosebită pentru securitatea energetică a României și este considerat un proiect strategic și pentru Uniunea Europeană.

”Mă bucur să constat că lucrările sunt în grafic și doresc să-l felicit pe domnul Director General Sterian și echipa sa pentru modul în care gestionează BRUA. Cifrele proiectului sunt cu adevărat impresionante: 3 stații de comprimare la Podișor, Bibești și Jupa, aproximativ 500 de kilometri de conductă, peste 500 de oameni care lucrează în toate punctele de lucru în prezent, număr care este așteptat să crească în viitor, zeci de mii de metri cubi de pământ și sute de tone de materiale de construcții”, a declarat ministrul Economiei.

Ion Sterian a prezentat echipa care coordonează lucrările de la Podișor și a precizat că întreaga activitate de proiectare a fost făcută de Transgaz, iar majoritatea produselor au fost contractate de la firme românești.

”Mulți dintre cei pe care îi vedeți pe șantierele BRUA lucrează și în alte zone și parcurg zilnic sute de kilometri cu mașina, pentru a verifica stadiul lucrărilor și pentru a se asigura că respectăm graficul. Sunt persoane dedicate, unii dintre ei sunt din alte zone ale României: Ploiești, Botoșani și sunt departe de familie”, a spus Sterian.

Proiectul BRUA constă în construirea unei conducte noi de transport gaze care va conecta Nodul Tehnologic Podișor cu Stația de Măsurare Gaze Horia pe direcția Podișor-Corbu-Hurezani-Hațeg-Recaș-Horia.

”Acest nou coridor vizează diversificarea rutelor de transport gaze naturale din regiunea Mării Caspice înspre Europa Centrală, valorificarea unor noi surse de gaze naturale în perimetrele off-shore din Marea Neagră, precum și valorificarea volumelor de gaze naturale aferente acestor surse pe piața românească și europeană și posibilitatea curgerii fizice bidirecționale permanente pe interconectările cu Bulgaria și Ungaria”, se arată în comunicat.

viewscnt
Afla mai multe despre
brua
podisor