Israelienii de la Nofar Energy au cumpărat un nou proiect solar în România. Sunt aproape de finalizarea construcției celui mai mare parc fotovoltaic din România și din Europa de Est. “Până în 2030 vom tot construi”

Israelienii de la Nofar Energy au cumpărat un nou proiect solar în România. Sunt aproape de finalizarea construcției celui mai mare parc fotovoltaic din România și din Europa de Est. “Până în 2030 vom tot construi”
scris 18 ian 2023
Compania israeliană Nofar Energy mai adaugă 73 MWp în portofoliu său din România, estimat la 600 MWp la finele anului 2022, preluând acum un proiect fotovoltaic în Slobozia, care va fi gata de construit în prima parte a anului 2023. Proiectul va fi extins, cel mai probabil, până la 130 MWp, în funcție de condițiile tehnice ale rețelei sistemului energetic național.
 
Urmărește-ne și pe Google News
Astfel, Nofar Energy are deja in portofoliu proiecte cu o capacitate de peste 600 MWp, implementarea acestora fiind programată pentru partea a doua parte a anului 2023.

Nofar este aproape și de finalizarea construcției celui mai mare parc fotovoltaic din România și din Europa de Est, care va fi operațional la finele anului 2023.

Virgil Popescu: Am solicitat admiterea României în Global Offshore Wind Alliance CITEȘTE ȘI Virgil Popescu: Am solicitat admiterea României în Global Offshore Wind Alliance “Chiar dacă am intrat pe piața din România în 2021, am debutat prin achiziționarea, împreună cu un partener, a celui mai mare proiect fotovoltaic Rătești de 155 MWp, proiect la care suntem în stadiu de finalizare a construcției și la începutul acestui an se va face conectarea. Proiectul fotovoltaic Rătești reprezentând cea mai mare investiție în energie regenerabilă din România”, spune Favi Stelian, CEO Nofar Energy România, adăugând că Nofar va continua după construcția proiectelor din portofoliu să opereze în totalitate centralele electrice.

Restul proiectelor din portofoliu care ajung la peste 600 MWp vor stoca și livra energie începând cu 2024-2025. “Vom deveni unul dintre cei mai importanți furnizori de energie verde”, completează Stelian.

Nofar alocă peste 500 de milioane de euro pentru investiții în următorii doi ani, doar pentru proiectele deja demarate. “Există disponibilitățile financiare necesare, iar acționarii noștri sunt foarte deschiși pentru investițiile din România”, spune CEO-ul Nofar Energy România.

ANALIZĂ Când a impus noua suprataxă, Guvernul ar fi trebuit să știe de multe luni că există riscul ca OMV Petrom să n-o datoreze. Posibile diferențe de interpretare OMV Petrom - ANAF, nu este exclus un litigiu CITEȘTE ȘI ANALIZĂ Când a impus noua suprataxă, Guvernul ar fi trebuit să știe de multe luni că există riscul ca OMV Petrom să n-o datoreze. Posibile diferențe de interpretare OMV Petrom - ANAF, nu este exclus un litigiu

Separat, compania are deja pregătite fonduri proprii pentru achiziția si construcția de noi proiecte sau terenuri.Nofar Energy este o companie specializată pe dezvoltarea, operarea și stocarea energiei produse din centralele de PV și parcuri eoliene, cotată la bursa din Tel Aviv, T.A Stock Exchange (TASE), cu activitate în Spania, Italia, Israel, Polonia, Marea Britanie și SUA.

Nofar România are în analiză și alte proiecte de energie regenerabilă. Favi Stelian este convins că până la finalul anului își va atinge obiectivul de a achiziționa și de a dezvolta proiecte cu o capacitate de 1,5 GW: “Studiem foarte bine lucrurile și cumpăram doar proiecte bine dezvoltate care respectă toate normele legale”.

Nofar Energy are mai multe terenuri în analiză, cu o suprafață totală de aproximativ 650 de hectare, intenționând să dezvolte noi proiecte solare în anii 2023-2025. “Până în 2030 vom tot construi”, spune Favi Stelian, decis să poziționeze compania într-un lider pe termen lung pe piața de energie regenerabilă din România.
 
În vară, Nofar Energy a anunțat că a achiziționat un nou proiect de energie solară în România, cu o capacitate de 255 MW.
 
Proiectul se află într-un stadiu avansat de dezvoltare și este situat pe un teren de 290 de hectare în sudul României.
Blue Air atacă în instanță amenda încasată de la Protecția Consumatorului și vorbește de \ CITEȘTE ȘI Blue Air atacă în instanță amenda încasată de la Protecția Consumatorului și vorbește de "propuneri mai mult sau mai puțin voalate, venite din partea președintelui ANPC"

Compania deține 85,5%-90% în acest proiect și estimează costuri totale de construcție de 135 de milioane de euro. Proiectul ar urma să genereze venituri anuale de 27 de milioane de euro. Nofar se așteaptă să înceapă construcția proiectului după primirea aprobărilor necesare în 2023.

Portofoliul total de proiecte al Nofar în România se ridică la 579MW, incluzând proiectul Rătești, cu o capacitate instalată de 155MW, care se află în stadii avansate de construcție, și proiectul Iepurești, cu o capacitate instalată de 169MW, care se află în stadii avansate de dezvoltare și de acordare a licențelor.
 
"Sunt încântat să vă informez despre un alt proiect semnificativ în cadrul platformei noastre locale de dezvoltare pe piața energiei regenerabile din România. Acest proiect are un randament ridicat și o capacitate semnificativă, alăturându-se portofoliului de înaltă calitate al companiei din România, care include proiecte aflate în stadii avansate de construcție și dezvoltare avansată. Prin intermediul acestora, compania se așteaptă să beneficieze de prețurile ridicate ale energiei electrice din Europa", a declarat atunci Nadav Tene, CEO al Nofar.
viewscnt
Afla mai multe despre
nofar energy
energie solara
parc solar
centrala solara
proiect solar
panouri solare