În reorganizare și înainte de a veni pe bursă, Hidroelectrica își trimite top-managerii în team building, pentru "conștientizarea importanței lucrului în echipă și creșterea atașamentului"

În reorganizare și înainte de a veni pe bursă, Hidroelectrica își trimite top-managerii în team building, pentru "conștientizarea importanței lucrului în echipă și creșterea atașamentului"
scris 11 oct 2017

Hidroelectrica, cel mai mare și mai profitabil producător de energie electrică din România, controlat de stat cu peste 80% din acțiuni, vrea să organizeze trei sesiuni de team building pentru top-managerii săi, în scopul "conștientizării importanței lucrului în echipă", dar și pentru "creșterea atașamentului față de Hidroelectrica și față de valorile și obiectivele strategice ale companiei".

În acest scop, Hidroelectrica vrea să angajeze o firmă care să ofere "servicii de consultanță pentru munca în echipă", pentru care este dispusă să plătească cel mult 44.700 lei plus TVA.

Urmărește-ne și pe Google News

"Prestatorul trebuie să asigure servicii de consultanță pentru lucru în echipă – Teambuilding, necesar pentru creșterea coeziunii echipei de top-management a Hidroelectrica, prin realizarea a 3 sesiuni de teambuilding (în locații diferite, munte, mare, Delta Dunării, propuse de ofertant) pentru 40 de manageri/sesiune din cadrul Hidroelectrica, fiecare dintre acestea fiind desfășurate la sfârșit de săptămână, începând cu ziua de joi (după ora 18) până sâmbătă (la ora 12)", se arată în caietul de sarcini al procedurii de achiziție.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

În reorganizare și înainte de a veni pe bursă, Hidroelectrica își trimite top-managerii în team building, pentru
Uraganele au relansat vânzările de mașini în SUA CITEȘTE ȘI Uraganele au relansat vânzările de mașini în SUA

Prestatorul trebuie să asigure un număr de 2-3 consultanți/traineri pentru fiecare dintre cele 3 sesiuni de team building, care să conceapă și să organizeze evenimentele respective, să susțină activitățile din cadrul lor și să asigure materialele necesare.

"Prestatorul va prezenta în cadrul ofertei un program detaliat de desfășurare a activităților de teambuilding, specificând pentru fiecare activitate durata, descrierea acesteia, locul de desfășurare propus, scopul și obiectivele activității. După fiecare sesiune de teambuilding, prestatorul va prezenta un raport care va cuprinde cel puțin descrierea și analiza activităților desfășurate, obiectivele atinse de echipă și recomandări privind îmbunătățirea rezultatelor participanților", se menționează în documentul citat.

Contractul va fi încheiat pe o perioadă de 12 luni.

În reorganizare și înainte de a veni pe bursă, Hidroelectrica își trimite top-managerii în team building, pentru
Teodorovici spulberă speranțe: anunță că PSD va vota plata defalcată a TVA în forma propusă de Guvern, adică obligatorie pentru toți din ianuarie 2018 CITEȘTE ȘI Teodorovici spulberă speranțe: anunță că PSD va vota plata defalcată a TVA în forma propusă de Guvern, adică obligatorie pentru toți din ianuarie 2018

De la începutul lunii, Hidroelectrica are o nouă structură organizatorică ”al cărei rol este acela de accelerare a procesului de listare și orientarea companiei către dezvoltare și investiții”. Numărul de membri ai directoratului, structura managerială superioară a companiei, a fost majorat de la 3 la 5 și se intenționează efectuarea de noi angajări pe posturi de execuție.

”Prin implementarea acestei măsuri organizatorice este creat un număr important de noi locuri de muncă – funcții de execuție destinate specialiștilor, în structuri cheie care asigură suportul pe termen mediu și lung pentru activitățile de mentenanță, retehnologizare, tehnic și suport producție,  proiectare, infrastructuri critice”, arată compania într-un comunicat.

Oficialii producătorului de energie spun că reorganizarea societății este în concordanță cu necesitățile interne identificate, precum și cu viziunea de dezvoltare/investiții pe care o are noul directorat.

Isărescu, despre creșterea ROBOR: Au fost mai mulți factori. Statul a încasat mai mult, a fost și o anumită presiune pe curs. Va mai scădea, dar nu unde a fost CITEȘTE ȘI Isărescu, despre creșterea ROBOR: Au fost mai mulți factori. Statul a încasat mai mult, a fost și o anumită presiune pe curs. Va mai scădea, dar nu unde a fost

”Odată cu creșterea numărului membrilor directoratului de la trei la cinci se dorește asumarea clară a răspunderii acestora pe activitățile de bază, concomitent cu flexibilizarea și debirocratizarea modului de acțiune în cadrul Hidroelectrica. S-a costatat că suprapunerea activităților de coordonare, produsă ca urmare a funcționării unui palier managerial, cu rol devenit incert, interpus între directorat și funcțiile de execuție, conduce la o disipare a răspunderii și la birocratizarea modului de implementare a deciziilor la nivelul societății”, menționează compania.

Astfel, prin reorganizare, compania își lărgește baza de specialiști, ”cu precădere pe activități nucleu, cum sunt cele de retehnologizare și mentenanță a capacităților de producere a energiei electrice pe care societatea le deține în portofoliu”.

Reprezentanții Hidroelectrica spun că deficitul substanțial de salariați pe zonele respective a avut în trecut impact direct asupra obiectivelor companiei, astfel că, la șase luni, execuția planurilor de dezvoltare era de 20,33%, din care retehnologizările reprezentau 4,50%, iar mentenanța sub 20% față de prognozatul din buget, se subliniază în comunicat.

Antreprenorul imobiliar Petre Niculae, cu circa 20 de pro­iecte în București, a preluat un teren de 3.650 metri pătrați lângă complexul comercial Orhideea CITEȘTE ȘI Antreprenorul imobiliar Petre Niculae, cu circa 20 de pro­iecte în București, a preluat un teren de 3.650 metri pătrați lângă complexul comercial Orhideea

”Hidroelectrica trebuie să rezolve un deficit acut de personal, astfel încât să devină cu adevărat competitivă pe piața de energie și să se îndrepte, așa cum este normal, către zona de investiții și dezvoltare națională și chiar regională. Sunt lucruri care au fost neglijate până acum și pe care a venit momentul să le așezăm între priorități”, a declarat Bogdan Badea, președintele directoratului Hidroelectrica.

Intrarea în vigoare a noii organigrame se va face în etape, după consultarea cu sindicatul Hidrosind, și cu urmărirea încadrării în fondul de salarii pe anul 2017 conform bugetului de venituri și cheltuieli. Vor dispărea totodată câteva posturi de directori, însă acest lucru nu presupune disponibilizări, ocupanții posturilor restructurate urmând să ocupe alte poziții în cadrul companiei.

Hidroelectrica a înregistrat în primele șapte luni un profit brut de 971,88 milioane lei, în creștere cu 6% față de perioada similară a anului trecut. De asemenea, cifra de afaceri realizată în primele șapte luni s-a ridicat la 1,948 miliarde lei, în timp ce marja profitului net a crescut de la 38% la 31 iulie 2016 la 43% la 31 iulie 2017. Numărul efectiv de personal la 31 iulie era de 3.292 de salariați.

Hidroelectrica este una din cele mai profitabile companii de stat și unul din cei mai mari producători de energie din țară.  Acționarul majoritar este Ministerul Energiei, cu 80,05% din capital, restul fiind deținut de Fondul Proprietatea.

Ministerul Energiei a pregătit deja un proiect de lege de prin care vrea să listeze 10% din Hidroelectrica,  după ce autoritățile avansaseră în ultimii ani un procent de 15%.

viewscnt
Afla mai multe despre
hidroelectrica
teambuilding
ministerul energiei
directorat hidroelectrica
lucru in echipa
listare hidroelectrica
consultanti teambuilding
hr