O proprietară de salon de înfrumusețare cu studii de master în comunicare și experiență de doi ani în pozițiile de colaborator extern și consultant la Camera Deputaților a fost numită membru provizoriu, cu mandat de 4 luni, al Consiliului de Administrație al companiei de stat Electrificare CFR SA, divizia energetică a gigantului feroviar CFR, cu peste 2.200 de angajați și pierderi de aproape 13 milioane lei la jumătatea anului trecut, relevă date analizate de Profit.ro.
Monica Hunyadi, numită administrator al Electrificare CFR SA printr-o hotărâre AGA de luna trecută, este din 2020, conform termene.ro, asociat și administrator unic al firmei Hunymoo SRL, cu profil de "coafură și alte activități de înfrumusețare", care operează salonul de profil Aspect Studio din București.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Potrivit CV-ului său, ea a absolvit Colegiul Național I.C. Brătianu din Hațeg în 2009, profilul Matematică-Informatică, după care a studiat științele comunicării la Universitatea de Vest din Arad (2011-2013), ulterior efectuând și studii de master în comunicare managerială și resurse umane la aceeași instituție (2015-2017).
Între martie 2015 și decembrie 2016, noul administrator provizoriu al Electrificare CFR SA a fost, succesiv, colaborator extern și apoi consultant la Camera Deputaților, ocupându-se, potrivit sursei citate, de întocmirea de materiale documentare, sinteze și evaluări, de ținerea evidenței corespondenței și de întocmirea de răspunsuri la petiții.
Monica Hunyadi. Sursă foto: contul public de Facebook
La aceeași AGA, în CA-ul companiei de stat a fost numit provizoriu și Petre Ungureanu, de 6 ani consilier al directorului general al Electrificare CFR SA, iar anterior lucrător al Serviciului Român de Informații (SRI), în perioada 1998-2017. El a absolvit Grupul Școlar Agricol Corabia în 1993, cu specializarea "mecanic agricol", după care a obținut un certificat de absolvire a unui curs de pregătire în sisteme XIS 5335S în SUA, la Astrophysics Inc. (2006), diplomă de inginer-diplomat după cursurile Facultății de Management și Inginerie Economică în Agricultură din București (2003-2008) și diplomă de licență de la Facultatea de Fizică a Universității Hyperion (2009).
În a treia poziție de administrator provizoriu al Electrificare CFR SA a fost numit Petru Ceșa, directorul Sucursalei Regionale Cluj a CFR.
Indemnizația brută lunară de membru CA este de circa 6.500 lei.
CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Ford deschide în București un centru global de serviciiElectrificare CFR SA se ocupă atât de exploatarea și întreținerea infrastructurii de alimentare cu energie a rețelei de căi ferate din România, cât și de achiziția de energie electrică de pe piețele angro în vederea furnizării acesteia către rețeaua electrică CFR și către operatorii feroviari. În prezent, compania se află în proces de divizare, activitățile de infrastructură urmând să fie transferate către CFR SA, compania-mamă.
"În urma finalizării procesului de divizare parțială, se va îmbunătăți situația capitalului de lucru al filialei, va crește puterea economică și forța de negociere în vederea obținerii de contracte de achiziție a energiei la prețuri mai mici, dezvoltarea și extinderea activității filialei pe piețele de energie electrică, ceea ce va favoriza reducerea costurilor de achiziție de energie, eficientizarea activității filialei prin achiziția și implementarea de dotări și aplicații informatice specializate în domeniul bazelor de date, statistică și prognoză. În urma divizării parțiale, o parte din pierderea contabilă înregistrată de filială (Electrificare CFR SA – n.r.) va fi preluată de către companie (CFR SA – n.r.), iar pierderea rămasă va fi recuperată prin diminuarea capitalului social astfel încât capitalurile proprii vor avea valori pozitive", se arăta într-un document guvernamental de anul trecut.
CITEȘTE ȘI ANUNȚ Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID: Când intră România în relaxareLa finalul anului trecut, compania furniza energie către 1.240 de locuri de consum, din care 342 ale unor clienți noncasnici mari și 898 ale unor consumatori noncasnici mici, cantitatea totală de energie furnizată ridicându-se în 2021 la circa 682.000 MWh.
Electrificare CFR SA înregistra, la jumătatea lui 2021, pierderi de aproape 13 milioane lei, la venituri de 240 milioane lei, și un efectiv de peste 2.200 de salariați. În 2020, pierderile companiei s-au ridicat la aproape 18 milioane lei, la venituri de circa 452 milioane lei.