FOTO Cea mai mare companie energetică din Elveția a schimbat conducerea furnizorului și traderului de electricitate și gaze pe care îl deține în România

FOTO Cea mai mare companie energetică din Elveția a schimbat conducerea furnizorului și traderului de electricitate și gaze pe care îl deține în România
scris 3 nov 2022

Consiliul de Administrație al furnizorului și traderului de energie electrică și gaze naturale Axpo Energy România SA a numit-o în funcția de director general al companiei pe Ramona Stoian (35 de ani), ea înlocuind-l pe fostul CEO Radu-Cristian Rat (42 de ani), care ocupa postul din octombrie 2017.

Mandatul de director general al Ramonei Stoian, cu durată de 4 ani și posibilitate de prelungire, a început la 1 octombrie 2022.

Urmărește-ne și pe Google News
Băncile s-au răzgândit cu eliminarea depozitelor în euro pentru populație. După Raiffeisen și BRD, le reintroduce și BCR CITEȘTE ȘI Băncile s-au răzgândit cu eliminarea depozitelor în euro pentru populație. După Raiffeisen și BRD, le reintroduce și BCR
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Noul CEO lucrează la Axpo din februarie 2019, deținând până de curând poziția de senior originator (detalii despre semnificația termenului aici, aici și aici). Anterior, Stoian a fost șefă de trading la Electrica Furnizare (2017-2019), manager la producătorul de energie regenerabilă EDPR (2013-2017) și controlor financiar la Gamesa Energia (2008-2013).

La finalul anului trecut, Ramona Stoian și directorul financiar al Axpo Energy România SA, Stela Corpacian, plecată între timp pe poziția de vicepreședinte executiv la Transilvania Investments, au beneficiat de o prezentare specială, însoțită de interviuri, pe site-ul companiei-mamă elvețiene.

Frații Pavăl de la Dedeman rămân favoriți pentru proprietățile CA Immo din România, cea mai mare tranzacție de pe piața imobiliară locală, semnalată în premieră de Profit.ro CITEȘTE ȘI Frații Pavăl de la Dedeman rămân favoriți pentru proprietățile CA Immo din România, cea mai mare tranzacție de pe piața imobiliară locală, semnalată în premieră de Profit.ro

Deși industria energiei este dominată încă de bărbați, situația la Axpo Energy România este diferită: 6 dintre cei 9 angajați ai echipei Axpo din București sunt femei″, scrie în prezentare.

Axpo Energy Romania SA a terminat anul trecut cu pierderi de peste 27 milioane lei, la venituri totale de mai mult de 910 milioane lei. Prin mai multe firme din grup, Axpo este și unul dintre importatorii semnificativ de gaze naturale de pe piața românească.

Ramona Stoian. Sursă foto: https://www.axpo.com/

Ramona Stoian. Sursă foto: https://www.axpo.com/

Curtea Constituțională a admis sesizarea USR pe legea care permite construirea de hidrocentrale mici în ariile protejate. Legea încalcă principiul bicameralismului CITEȘTE ȘI Curtea Constituțională a admis sesizarea USR pe legea care permite construirea de hidrocentrale mici în ariile protejate. Legea încalcă principiul bicameralismului

Axpo are în plan să construiască în România două parcuri eoliene, cu putere instalată totală de 250 MW, lucrările urmând să înceapă în ultima parte a anului viitor.

În vara anului trecut, Axpo a semnat un important contract de cumpărare de energie electrică pe termen lung (PPA), de 7 ani, care acoperă peste 4 TWh din producția parcului eolian Fântânele-Cogealac-Grădina, parte a portofoliului energetic deținut de Macquarie Asset Management în România.

Slănina rămâne pe raft cu actuala etichetă. Protecția Consumatorului face ping-pong cu magazinele după ce s-a răzgândit în chestiunea etichetelor Nutri-Score CITEȘTE ȘI Slănina rămâne pe raft cu actuala etichetă. Protecția Consumatorului face ping-pong cu magazinele după ce s-a răzgândit în chestiunea etichetelor Nutri-Score

Axpo Energy Romania SA s-a remarcat în 2013 pe bursa de energie OPCOM după ce a încheiat un contract de cumpărare de energie pe o perioadă neobișnuit de lungă, fără precedent pentru piața locală, de nu mai puțin de 10 ani, cu producătorul de energie regenerabilă Long Bridge Milenium SRL, aflat în prezent în portofoliul Electrica SA, care deține un parc fotovoltaic în județul Giurgiu.

Prețul inițial de cumpărare a fost stabilit la 150 lei/MWh, contractul dintre cele două firme prevăzând că acesta urmează să fie indexat anual, în funcție de evoluția cotațiilor de pe OPCOM.

VIDEO Au început testele la pasajul Domnești. Când va fi deschis CITEȘTE ȘI VIDEO Au început testele la pasajul Domnești. Când va fi deschis

Concernul-mamă elvețian, cea mai mare companie energetică din Țara Cantoanelor, cu venituri anuale de peste 6 miliarde de franci elvețieni și mai mult de 5.000 de salariați, este și cel mai mare producător de energie din surse regenerabile (inclusiv hidro) din Elveția, deținând unități de generare cu putere instalată totală de 5.000 MW în întreaga Europă.

Grupul, care este controlat de mai multe autorități cantonale din regiunea de nord-est a Elveției și de companiile de utilități deținute de acestea, a solicitat și primit de urgență luna trecută de la Guvernul federal de la Berna o linie de credit de stat în valoare de 4 miliarde de franci elvețieni, după ce scumpirea galopantă a energiei pe piețele europene a majorat substanțial, la niveluri fără precedent, necesarul de garanții financiare pe care jucătorii de profil trebuie să le depună pentru a-și menține contractele în derulare și pentru a putea să continue să tranzacționeze.

viewscnt
Afla mai multe despre
axpo energy
furnizare energie gaze
trading energie gaze
nou director general axpo energy