Complexul Energetic Hunedoara dă afară peste 20% din salariați în decembrie

Complexul Energetic Hunedoara dă afară peste 20% din salariați în decembrie
scris 12 oct 2017

Producătorul de energie din huilă Complexul Energetic Hunedoara, controlat integral de statul român prin Ministerul Energiei, va disponibiliza aproape 21% din salariați în cursul lunii decembrie a acestui an, cei circa 1.100 de angajați care vor fi puși pe liber urmând să primească și venit de completare pe lângă ajutorul de șomaj, pentru care Guvernul va aloca în total suma de 28,2 milioane lei, din care 172.000 lei în decembrie 2017.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Astfel, potrivit planului de disponibilizare al CE Hunedoara, 1.086 de salariați ai companiei vor fi disponibilizați în ultima lună a anului, din care 486 de la 18 decembrie și 590 de la 30 decembrie 2017.

Urmărește-ne și pe Google News

Kasparov vine în premieră în România. Detalii AICI

Asta înseamnă aproape 21% din efectivul total de 5.183 de salariați al Complexului.

Grupul Teraplast deschide astăzi fabrica Terasteel Serbia. Este prima fabrică din străinătate inaugurată după 1990, aflată în proprietatea unei firme românești CITEȘTE ȘI Grupul Teraplast deschide astăzi fabrica Terasteel Serbia. Este prima fabrică din străinătate inaugurată după 1990, aflată în proprietatea unei firme românești

Recent, la mina Lupeni a CE Hunedoara a fost un accident de muncă soldat cu doi morți și un rănit. Accidentul s-a produs joia trecută după-amiază, când tavanul unei galerii s-a surpat pe o lungime de aproximativ 16 metri. În subteran, la peste 400 de metri adâncime, se aflau 11 mineri, opt dintre ei reușind să se salveze. Inspectoratul Teritorial de Muncă a deschis o anchetă în acest caz, iar Parchetul Judecătoriei Petroșani a întocmit un dosar de cercetare. De asemenea, Ministerul Energiei face verificări în acest caz, pentru a stabili cum a fost posibilă prăbușirea tavanului galeriei.

CE Hunedoara estimează pierderi de 169,17 milioane lei în acest an, cu 80,3% mai mici față de cele de anul trecut, de 858,35 milioane lei, arată proiectul bugetului de venituri și cheltuieli.

”Nivelul pierderii este datorat în principal condițiilor economice în care își desfășoară activitatea societatea, prin eliminarea pieței reglementate, energia electrică fiind vândută la prețurile pieței libere. Handicapul natural pe care Complexul Energetic Hunedoara îl are, ca urmare a faptului că utilizează cel mai scump combustibil, este accentuat de sistemul concurențial de pe piața de energie, în care prețul de vânzare este coborât de către sectoarele energiei regenerabile”, arată nota de fundamentare a proiectului.

Compania și-a bugetat totodată venituri totale de 664,75 milioane lei și cheltuieli totale în sumă de 833,9 milioane lei. Elaborarea bugetului de venituri și cheltuieli pentru acest s-a realizat ținând cont că veniturile totale au în vedere și ajutorul de stat pentru închiderea minelor de cărbune neviabile pentru anul 2017, în sumă de 198,83 milioane lei.

România, una dintre țările est-europene cu numărul cel mai redus de facturi achitate la timp CITEȘTE ȘI România, una dintre țările est-europene cu numărul cel mai redus de facturi achitate la timp

Procesul privind insolvența Complexului Energetic Hunedoara, deschis la Tribunalul Hunedoara, a fost suspendat până la judecarea unui alt dosar disjuns, care se află la Curtea de Apel Alba Iulia. Tribunalul Hunedoara a respins, în 7 februarie, cererea de intrare în insolvență a Complexului Energetic Hunedoara solicitată de CEH și a disjuns într-un alt dosar deschiderea procedurii de insolvență la solicitarea creditorilor.

Conform tabelului de creanțe întocmit de către administratorul judiciar, datoriile Complexului Energetic Hunedoara se ridică la 1,43 miliarde lei. Compania de stat a precizat, la acea dată, că ieșirea din insolvență a societății nu se datorează îmbunătățirii situației economice și financiare, lucru care va genera probleme majore în activitatea curentă.

Complexul dispune de centrale electrice cu o capacitate instalată de 1.225 MW, care asigură o cotă de circa 6-7% din totalul producției naționale, compania fiind cel mai mare producător de energie electrică din partea de nord-vest a României. Societatea a fost înființată în 2011, prin fuziunea Electrocentrale Deva cu Electrocentrale Paroșeni. În august 2013, Complexul Energetic Hunedoara a fuzionat cu Societatea Națională a Huilei.

În afară de producția de energie electrică, sucursalele Deva și Paroșeni sunt unici producători de energie termică în sistem centralizat în localitățile Deva, Petroșani, Vulcan și Lupeni. Totodată, Electrocentrale Deva este și operator al serviciului public de alimentare cu energie termică pentru municipiul Deva, în timp ce Electrocentrale Paroșeni asigură agentul termic pentru localitățile Petroșani, Vulcan și Lupeni din Valea Jiului.

viewscnt
Afla mai multe despre
complexul energetic hunedoara
ce hunedoara
valea jiului
mineri valea jiului
accident mina lupeni
huila
carbune
energie pe baza de huila
ce hunedoara disponibilizari