Britanicii de la Vast Resources au semnat pentru o finanțare de 13,5 milioane de dolari. Fondurile vor fi folosite și pentru redeschiderea minei de la Băița Plai

Britanicii de la Vast Resources au semnat pentru o finanțare de 13,5 milioane de dolari. Fondurile vor fi folosite și pentru redeschiderea minei de la Băița Plai
scris 28 oct 2019

Britanicii de la Vast Resources au ajuns la un acord pentru obținerea unei finanțări de 13,5 milioane de dolari, fonduri care vor fi utilizate inclusiv pentru redeschiderea minei polimetalice de la Băița Plai.

Șefii celor mai mari bănci din România vor dezbate cu celebrul economist Nouriel Roubini starea reală a economiei și perspectivele izbucnirii unei noi crize. Te așteptăm la eveniment! Click pentru detalii și înregistrare.

Urmărește-ne și pe Google News

Fondurile vor fi obținute de la fondul britanic Atlas Capital Markets Limited printr-o emisiune de obțigațiuni convertibile, cu discount, vândute la 90% din valoarea nominală de 15 milioane de dolari. Finalizarea vânzării de obligațiuni este supusă anumitor condiții.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

"Obligațiunile ne oferă capitalul necesar pentru a permite companiei să aducă în faza de producție cele două active principale, Băița Plai în România și Diamond Concession în Zimbabwe. Perioada de neconveribilitate agreată și opțiunea de răscumpărare anticipată ne oferă flexibilitate și ne permit să limităm diluarea. Facilitatea oferită de Atlas va accelera începerea producției la Băița Plai în timp ce continuăm să lucrăm la semnarea unei facilități de finanțare pe teremn lung pentru Băița Plai", spune Andrew Prelea, CEO Vast Resources.

În octombrie anul trecut, Agenția Națională pentru Resurse Minerale (ANRM) a aprobat cererea Vast Resources de asociere la licența de producție pentru mina polimetalică de la Băița Plai, din județul Bihor, britanicii primind astfel undă verde să redeschidă mina închisă în 2013.

EXCLUSIV Sindicatele din bănci se pregătesc pentru concedierea a 25% din angajații sistemului după taxa pe active. “Pot fi afectați peste 10.000 de angajați. Cerem salarii compensatorii suplimentare și criterii de selecție pentru disponibilizări” CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Sindicatele din bănci se pregătesc pentru concedierea a 25% din angajații sistemului după taxa pe active. “Pot fi afectați peste 10.000 de angajați. Cerem salarii compensatorii suplimentare și criterii de selecție pentru disponibilizări”

La scurt timp, Vast Resources a semnat un contract cu subsidiara sa din România, African Consolidated Resources SRL (compania care a obținut licența de asociere), în vederea preluării dreptului de exploatare a minei. La acel moment, compania și-a anunțat intenția de a relua producția în prima jumătate a anului 2019.

Vast Resources deține în România, pe lângă 80% din proiectul Băița Plai, și mina de la Mănăila. În apropiere de Mănăila, Vast Resources mai deține două concesiuni, respectiv Piciorul Zimbrului și Măgura Neagră, unde a fost indentificată prezența unor depozite de cupru și aur. Încă din toamna anului 2017, compania și-a anunțat planul de a dezvolta o nouă carieră polimetalică la Cârlibaba, îna propiere de Mănăila. Noua carieră de la Cârlibaba ar urma să facă parte, alături de cea de la Mănăila, dintr-un complex metalurgic extins, cu o unitate de procesare comună.

Totodată, compania britanică a preluat, vara trecută, o participație indirectă de 29,41% din perimetrul Geamăna-Colții Lazărului (perimetrul Blueberry), situat în apropiere de Baia de Arieș și de Roșia Montană, în așa-numitul “patrulater aurifer” din Munții Apuseni. Perimetrul are o suprafață de 7,285 kilometri pătrați, fiind adiacent fostei mine aurifere Baia de Arieș, închisă în 2004. Potrivit Vast Resources, testele istorice în zonă au indicat prezența aurului în concentrații de până la 22,4 g/tona de minereu.

viewscnt
Afla mai multe despre
vast resources
manaila
baita plai
mina