Autoritățile de la Copenhaga au printre cele mai ambițioase obiective și politici climatice din UE, cu o țintă națională de reducere a emisiilor CO2 cu 70% până în 2030 (față de cea de 55% de la nivelul Uniunii) și cu 90% până în 2040.
Camera Deputaților, care administrează Palatul Parlamentului, a renunțat la pretenția inițială de a plăti mai puțin de 1 leu/kWh pe energia electrică necesară alimentării Casei Poporului, după eliminarea plafonării prețurilor finale de la 1 aprilie 2025, prevăzută de legislația în vigoare în acest moment, relevă date analizate de Profit.ro.
Biroul antifraudă al Uniunii Europene, OLAF, a deschis o anchetă cu privire la o lacună legislativă care permite unor țări precum Turcia să exporte petrol rusesc, care se află sub sancțiunile UE, către bloc sub o altă etichetă, scrie Politico, citând persoane familiare cu această chestiune.
Oamenii de afaceri din delegația economică japoneză care a fost primită de premierul Marcel Ciolacu i-au transmis acestuia că sunt interesați de a finanța proiecte din domeniile infrastructurii de transport, energiei, digitalizări și înaltei tehnologii.
Republica Moldova nu exclude varianta ca tranzitul gazelor rusești prin Ucraina, în privința căruia poziția oficială a Kievului este că va înceta de la 1 ianuarie 2025, să continue și după această dată, potrivit ministrului Energiei de la Chișinău, Victor Parlicov.
Producătorul român de baterii litiu-ion Prime Batteries, controlat de Adrian Polec, anunță că progresează cu ritmul de finalizare, prevăzută pentru 2024, a noii facilități de producție, urmând să ajungă la o capacitate de 2 GWh.
România este marți cea mai scumpă piață de energie electrică din Europa, mai multe unități de producție de la hidrocentrala Porțile de Fier sau de la centrala pe gaz de la Brazi a OMV Petrom aflându-se în revizie, planificată sau accidentală, ceea ce pune presiune pe prețuri, România fiind nevoită să importe aproape 1.700 MWh la orele de vârf, în special seara, când prețul unui MWh sare de 3.000 lei/MWh.
DN AGRAR Group, cea mai mare fermă zootehnică integrată din România și lider în producția de lapte de vacă, anunță demararea activităților operaționale la fabrica de compost din cadrul fermei DN AGRAR Apold, în urma finalizării primei unități automate de compostare a gunoiului de grajd și a instalației de producere a îngrășămintelor organice
Prețurile petrolului au urcat cu aproape 3% ca urmare a deciziei OPEC+ de a amâna planurile de creștere a producției cu o lună, în timp ce piața se pregătește pentru o săptămână critică, în care americanii vor alege un nou președinte, transmite Reuters.
Compania de stat Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a vândut pe piața locală angro, la finalul săptămânii trecute, curent cu livrare peste 2 ani.