Consiliul Concurenței a autorizat o tranzacție prin care OMV Petrom va externaliza către asocierea formată din Eugen Trans și Rohrer Oil & Gas Services anumite servicii, împreună cu angajații care le deservesc.
Primăria orașului Chitila anunță licitație pe SEAP pentru servicii de proiectare și execuție în vederea realizării unui parc fotovoltaic.
Peste 7.600 de persoane fizice s-au înscrie, marți, în Programul Casa Verde Fotovoltaice, destinat Regiunii Vest, bugetul disponibil fiind rezervat în totalitate. Înscrierile continuă, miercuri, cu lăcașurile de cult.
OMV Petrom, cel mai mare producător integrat de energie din sud-estul Europei, și-a redus cu 5,5% producția în cel de-al treilea trimestru al acestui an comparativ cu perioada similară a anului trecut și 2,6% comparativ cu cea din trimestrul precedent ala cestui an. Scăderea producției de gaze, de 6,75%, a fost mai accentuată decât cea de țiței, de 3,7%, în principal ca urmare a reviziilor efectuate.
În Bulgaria, OMV Petrom este prezentă prin rețeaua de stații de distribuție sub brandul OMV și deține licența de explorare pentru perimetrul Han Asparuh din Marea Neagră, unde este și operator.
Prețurile petrolului au crescut cu peste 3%, pe fondul așteptărilor investitorilor privind un atac al Israelului asupra facilităților de producție a țițeiului ale Iranului, relatează CNBC.
Perspectiva modificării actualului sistem de plafonare a prețurilor finale la energie electrică și gaze naturale începând din primăvara anului viitor nu ar trebui să-i sperie pe consumatori.
Ștefan Vuza, care controlează Chimcomplex, discută preluarea celui mai mare consumator de gaze din România, Azomureș.
Noul regulament UE referitor la reducerea emisiilor de metan ale companiilor producătoare de hidrocarburi riscă să afecteze puținele companii producătoare din țările UE, cum sunt și cele din România, în timp ce marii furnizori de petrol și gaze din afara UE ar putea evita măcar parțial astfel de obligații, având în vedere dependența UE de importuri, avertizează Adina Guțiu, Counsel, Head of Energy and Natural Resources, D&B David și Baias, la Profit Energy.forum - Energia românească post-plafonare - Ediția a VIII-a. Regulamentul introduce obligații costisitoare de transparență și reducere a emisiilor, în timp ce nivelul ridicat al sancțiunilor, raportate la cifra de afaceri, pune o presiune foarte mare pe companii.
Achiziția de energie electrică are o tendință de globalizare și toate grupurile industriale străine prezente în România, care dețin fabrici în toate colțurile lumii, preferă să cumpere energia într-un mod unic, preferință pe care o doresc pusă în practică și în România, spune Theodor Livinschi, Consultant în achiziții de energie Partenerg, la Profit Energy.forum - Energia românească post-plafonare - ediția a VIII-a.