Volvo a renunțat la planul de a trece în totalitate pe mașini electrice începând cu 2030, în urma scăderii abrupte a pieții

Volvo a renunțat la planul de a trece în totalitate pe mașini electrice începând cu 2030, în urma scăderii abrupte a pieții
scris 4 sep 2024

Constructorul auto suedez Volvo Cars a anunțat, miercuri, că a renunțat la obiectivul de a vinde numai automobile complet electrice începând din 2030 și, în schimb, va acorda modelelor hibride de tip plug-in și unor modele mild hybrid un loc în portofoliul său, transmite Reuters.

Marii constructori de automobile se confruntă cu o scădere a cererii pentru automobile electrice, din cauza lipsei de modele accesibile și a expansiunii lente a infrastructurii de încărcare, iar Volvo Cars se va confrunta și cu efectele tarifelor vamale suplimentare impuse de UE pentru automobilele electrice importate din China, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Engie a finalizat cea mai mare centrală hibridă, eolian-fotovoltaică, din România. Prima sa investiție greenfield locală în regenerabile din ultimii peste 10 ani CITEȘTE ȘI FOTO Engie a finalizat cea mai mare centrală hibridă, eolian-fotovoltaică, din România. Prima sa investiție greenfield locală în regenerabile din ultimii peste 10 ani
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Volvo Cars a informat că, în prezent, intenționează ca în 2030 între 90% și 100% dintre automobilele pe care le va vinde să fie modele pe baterie sau hibride tip plug-in și până la 10% să fie modele de tip mild hybrid, dacă va fi nevoie.

Precedenta țintă a celor de la Volvo Cars, anunțată în 2021, prevedea că toate autoturismele vândute de constructorul suedez în 2030 să fie complet electrice.

Volvo Cars, compania la care acționar majoritar este grupul chinez Geely Holding, a precizat că a decis să își revizuiască ambițiile din cauza modificării condițiilor de pe piață și a solicitărilor venite de la consumatori.

„Suntem ferm convinși că viitorul nostru este unul electric. Totuși, este clar că tranziția la electrificare nu va fi una liniară, iar consumatorii și piețele avansează cu viteze diferite în procesul de adoptare”, a declarat directorul general de la Volvo Cars, Jim Rowan.

Volvo Cars are în prezent două uzine în Europa, una în Suedia și alta în Belgia, și până la mijlocul deceniului vrea să construiască a treia fabrică în Slovacia, pentru a-și îndeplini ținta de producție de 1,2 milioane de vehicule pe an, dintre care jumătate să fie automobile electrice.

viewscnt
Afla mai multe despre
volvo
mașini electrice