VIDEO Sute de mașini de lux zac în vamă, confiscate. Greșeala pe care o fac românii care își cumpără bolizi din străinătate

VIDEO Sute de mașini de lux zac în vamă, confiscate. Greșeala pe care o fac românii care își cumpără bolizi din străinătate
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 dec 2021

Încă o metodă de a fenta legea, brevetată de români. Șoferii care vor să plătească taxe reduse declară valori mai mici pentru mașinile cumpărate din străinătate. Acestea sunt îmbarcate pe navele container și trimise spre România. Numai că socoteala de-acasă nu se potrivește cu cea din... port. Garda de Coastă are un întreg parc auto cu zeci de mașini confiscate. Printre ele și modele de lux, de 100.000 de euro bucata.

Românii își cumpără mașini second-hand din străinătate, le transportă în țară cu ajutorul navelor container, iar în momentul în care ajung aici, în porturile de la Marea Neagră, declară autoturismele sub prețul pieței, arată Digi 24.

Urmărește-ne și pe Google News
Dan Fați, CEO și co-fondator Dacris, în top 100 mondial cei mai influenți CEO din office supplies CITEȘTE ȘI Dan Fați, CEO și co-fondator Dacris, în top 100 mondial cei mai influenți CEO din office supplies

Motivul? Să plătească taxe mai mici. Astfel, mașini care valorează chiar și 200 de mii de euro sunt declarate în acte la un preț de 10.000 de euro. Trucul nu ține de fiecare dată.

"Această infracțiune, conform codului vamal, se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani și interzicerea unor drepturi. Poliția de Frontieră Constanța se poate lăuda cu unul dintre cele mai luxoase parcuri auto din țară. Nu sunt mașini cumpărate de instituție, ci... confiscate", a spus Andrei Ene, purtător de cuvânt Garda de Coastă.

Acum, la sediul Gărzii de Coastă, sunt peste 140 de autoturisme folosite la diverse infracțiuni. Toate aceste autoturisme rămân aici, la sediul Gărzii de Coastă, până când proprietarii au dreptul să le revendice. 

În mod normal, mașinile rămân la Garda de Coastă timp de 6 luni. Dacă în acest interval de timp proprietarii nu vin să le revendice, autovehiculele sunt declarate abandonate. Urmează procedura de intrare în patrimoniul statului, iar ulterior acestea pot fi valorificate de ANAF.

viewscnt
Afla mai multe despre
masini
vama
confiscare