Zborurile anulate pe bandă rulantă creează haos în aeroporturile din toată lumea. Zilnic, și pe aeroportul Otopeni se repetă același scenariu. Doar în iunie, 1 din 3 curse programate nu s-a mai ridicat de la sol. Protecția Consumatorului este asaltată de reclamații. Sunt peste 600.000 de sesizări. Specialiștii din industrie spun că aceasta va fi realitatea cotidiană pentru o lungă perioadă de acum încolo.
Tensiunea și incertitudinea domnesc printre pasagerii de pe Otopeni. Mulți află pe ultima sută de metri că nu mai pot ajunge la timp în destinațiile dorite. Este și cazul unei doamne care de 48 de ore caută un zbor către Milano, arată Prima TV.
Odată ajuns pe aeroport, un alt domn a aflat că zborul i-a fost anulat.
Există situații în care oamenii află vestea chiar după îmbarcarea în aeronavă.
Pe aeroportul din Frankfurt s-a ajuns chiar în situația în care o companie aeriană și-a anunțat clienții că, în cazul unei anulării a cursei pe care au plătit-o, sunt pe cont propriu - VEZI AICI
În aceste condiții, tot mai mulți oameni iau în calcul să renunțe la vacanțe.
În acest context, ANPC anunță că primit peste 600.000 de sesizări. Sunt 73.000 de persoane păgubite, iar totalul sumelor pe care le au de recuperat este de aproximativ 10 milioane de euro.
Haosul pe aeroporturi este creat de lipsa de personal. 50% dintre angajații companiilor aeriene au fost concediați în perioada pandemiei. Specialiștii preconizează că industria se va reîntoarce la normal într-un interval de 12 - 24 de luni.