Constructorul german BMW intră într-o nouă etapă cu uzina de automobile amplasată la doar 30 de kilometri de granița cu România, în care investește 1 miliard de euro. Primele clădiri vor începe să fie ridicate la începutul anului 2022, iar românii care locuiesc în apropierea graniței s-ar putea angaja în curând.
Uzina BMW care va funcționa la doi pași de granița de vest a României, în Ungaria, va începe să ridice în scurt timp clădirile centrale de birouri și centrul de formare. Au fost finalizate procedurile preliminare, instalații și diverse echipamente de infrastructură, precum și alimentarea cu energie, drumurile de acces și parcările.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Pe parcursul anului viitor, vor fi construite clădiri non-tehnologice, inclusiv pentru sarcinile de proiectare, certificare și formare, management și resurse umane. Compania va demara licitații pentru construcția clădirilor tehnologice precum uzina de presare, departamentul de inginerie structurală, atelierul de lustruire a caroseriilor și sala de montaj. Chiar dacă nu este pe teritoriul României, companiile românești ar putea participa la aceste licitații, cu prețuri competitive.
"Echipa care construiește uzina noastră și orașul Debrecen fac o treabă excelentă. Cooperarea noastră cu conducerea orașului și reprezentanții guvernului maghiar este extrem de profesionistă, toate acordurile noastre au fost îndeplinite la timp. De asemenea, sunt foarte mulțumit de progresul lucrărilor de construcție la șantierul nostru", a declarat Michele Melchiorre, director general BMW Manufacturing Hungary Kft. "Odată cu lucrările de construcție a clădirii încep în 2022, intrăm în următoarea fază a dezvoltării noii noastre fabrici", a adăugat el.
Uzina va produce vehicule electrice, în cadrul noii generații numite generic Neue Klasse, „o gamă nouă, revoluționară de automobile”, complet electrice.
CITEȘTE ȘI BMW Group și-a menținut veniturile peste cele de anul trecut, în trimestrul trei, și raportează o creștere a profituluiNoua facilitate de producție a BMW, aflată la doar 80 km de Oradea, va scoate pe liniile de fabricație, la momentul finalizării, până la 150.000 de automobile pe an și va angaja până la 1000 de persoane.
BMW a anunțat anterior că poziția a fost aleasă pentru infrastructura foarte bună, legăturile logistice adecvate și apropierea de rețeaua de furnizori existentă. BMW a spus că mizează pe personal calificat existent în zonă, un număr mare de locuri de muncă urmând să fie create și în cadrul furnizorilor de piese și servicii. O serie de furnizori ai BMW produc componente inclusiv în România, în Brașov sau Sibiu.
BMW a publicat deja primele locuri de muncă disponibile, în această fază fiind căutate poziții în zona de resurse umane, operațiuni instalații, finanțe și achiziții, IT, securitate.