Skoda a produs la uzina sa din Kvasiny un număr record de autovehicule, în 2018, fiind depășit pentru prima dată pragul de 300.000 de unități fabricate. Fabrica produce modelele Superb, Kodiaq și Karoq.
A doua uzină Skoda din Cehia, cea din Kvasiny, a ajuns și ea la un nivel record de autovehicule, depășind pentru prima dată nivelul de 300.000 de automobile. Compania a anunțat că uzina a început deja procesul de transformare pentru a produce automobile electrice. „Avem planuri mari pentru viitor aici și mergem înainte cu viteză maximă cu pregătirile necesare pentru a intra în era electromobilității în acest an”, spune Michale Oeljeklaus, director în board-ul companiei pentru Producție și Logistică.
Uzina din Kvasiny funcționează din 1947, aici fiind produs pentru prima dată modelul istoric Superb, de la care a preluat numele actuala limuzină. În acest moment, este una dintre cele două fabrici Skoda din Cehia, care produc automobile atât pentru marca cehă, cât și pentru alte branduri din VW Group. La Kvasiny, pe lângă modelele Superb, Karoq și Kodiaq, mai este fabricat și Seat Ateca.
CITEȘTE ȘI Porsche testează utilizarea conducerii autonome în service. Mașinile vor merge singure din parcare pe elevatorPrimul model electrificat al mărcii, Skoda Superb hibrid, va fi produs începând din acest an în Kvasiny, iar din 2023 aici va fi asamblat și modelul Volkswagen Passat, care pleacă astfel din Germania pentru a lăsa loc vehiculelor electrice.
Cealaltă uzină Skoda din Cehia se află în Mlada Boleslav, iar o a treia se găsește în Slovacia, la Bratislava. Skoda mai produce vehicule în Rusia, India și China.
Anul trecut, Skoda a vândut 1,25 milioane de autovehicule la nivel global, producția din Kvasiny reprezentând aproape un sfert din total.
Skoda a ajuns la limita capacităților de producție și caută în prezent o locație nouă pentru construcția unei uzine în care să producă mașini împreună cu marca Volkswagen. Șefii VW Group au încredințat cehilor misiunea de a construi și coordona uzina, iar locul ales a fost, se pare, Turcia, în detrimentul altor state din estul Europei, printre care și România. O decizie oficială nu a fost încă anunțată.