Nissan oprește producția la de uzina sa de automobile din China

Nissan oprește producția la de uzina sa de automobile din China

Nissan Qashqai nu mai este produs în China / Sursa foto: Chaoss | Dreamstime.com

Profit.ro
Profit.ro
scris 23 iun 2024

După Mitsubishi, un alt mare producător de mașini, Nissan, se repliază în China.

Nissan Motor a oprit producția la uzina sa din Changzhou, China, producătoare a SUV-ului Qashqai, deoarece încearcă să-și optimizeze operațiunile, potrivit producătorului auto japonez, citat de Reuters și preluat de News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

Uzina din Changzhou, operată în comun cu partenerul local al Nissan, Dongfeng Motor, producea SUV-ul Qashqai, având o capacitate anuală de aproximativ 130.000 de vehicule pe an, a declarat un purtător de cuvânt al Nissan. Cotidianul de afaceri Nikkei a relatat anterior că Nissan va închide fabrica.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
FOTO Dacia lansează kitul de off-road pentru Duster, care urcă prețul la peste 30.000 de euro CITEȘTE ȘI FOTO Dacia lansează kitul de off-road pentru Duster, care urcă prețul la peste 30.000 de euro

Capacitatea totală de producție a Nissan pe cea mai mare piață auto din lume este de 1,6 milioane de vehicule, uzina din Changzhou reprezentând 8% din aceasta, a spus purtătorul de cuvânt, adăugând că producătorul auto japonez își menține angajamentul față de China.

Producătorul auto japonez operează opt fabrici în China prin intermediul companiei mixte cu Dongfeng, dar, la fel ca alți producători japonezi, a pierdut cota de piață în fața rivalilor locali care se mișcă rapid, care atrag șoferii cu o serie de vehicule electrice încărcate cu software la prețuri similare cu cele ale mașinilor alimentate de motoare cu ardere internă.

Rivalul mai mic al Nissan, Mitsubishi Motors, a decis anul trecut să înceteze producția la societatea sa mixtă din China. Mitsubishi este, de asemenea, partenerul Nissan într-o alianță de lungă durată cu producătorul francez Renault.

viewscnt
Afla mai multe despre
chiina
japonia
nissan
mitsubishi