Autoritățile anunță că au început forajele geotehnice care vor sta la baza proiectului de modernizare a Transfăgărășanului (DN7C).
În cadrul studiului de fezabilitate comandat de CNAIR trebuie stabilite soluțiile care să permită circulația pe Transfăgărășan pentru o perioada de timp cât mai îndelungată (de preferat pe tot timpul anului), inclusiv pe secțiunea Piscu Negru – Bâlea Cascadă, cum ar fi:
copertine de protecție din beton;
panouri de informare digitale la intrările pe Transfăgărășan (Curtea de Argeș/Cârțișoara) care să arate șoferilor numărul de locuri de parcare libere, condițiile meteo (vânt/polei/temperaturi);
zone pentru parcări cu spații pentru comercianți;
CITEȘTE ȘI Fostul designer al BMW și Rolls Royce - ucis în propria casă
puncte de belvedere;
închiderea sigură a tunelului de la Bâlea Lac;
îmbunătățirea siguranței rutiere.
Elaborarea studiului de fezabilitate are o durată de 12 luni și ar trebui să fie gata la începutul anului viitor. Finanțarea este asigurată din Programul Transport (40 %).
CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Dacia ieftinește noul Duster chiar în luna în care este lansat oficial pe piață. Toată gama Dacia primește reduceri, în încercarea de stimulare a vânzărilorMinistrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat anterior că urmează lucrări de reparații vara aceasta pe Transfăgărășan, dar fără să fie oprit traficul rutier.
"Asta e o chestiune care țin neapărat ca în această vară să fie făcută și anume lucrări pe Transfăgărășan, absolut necesare, cele de vară. (...) Cred că e un studiu de fezabilitate în execuție în acest moment pe Transfăgărășan", a declarat ministrul Sorin Grindeanu.
CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ BNR a redus dobânda cheie, pentru prima oară după 2021El a precizat că reparațiile ce urmează să fie efectuate nu vor însemna oprirea traficului pe Transfăgărășan..
Circulația rutieră pe Transfăgărășan a fost redeschisă începând cu 7 iunie, inclusiv în zona alpină, cuprinsă între Bâlea Cascadă (județul Sibiu) și Piscul Negru (județul Argeș). Traficul rutier este permis doar pe timpul zilei, între orele 07,00 - 21,00, iar "în cazul unor fenomene meteorologice nefavorabile drumul va fi închis temporar până când vremea va permite redeschiderea drumului în condiții de siguranță", au arătat recent cei de la DRDP Brașov.
CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO A fost deschisă integral prima centură rutieră din acest anTransfăgărășanul este în momentul de față și una dintre rutele pe care se poate ajunge la Sibiu, în condițiile în care începând de luni va fi închisă circulația rutieră pe DN7 Valea Oltului.
Turiștii pot circula pe Transfăgărășan între Bâlea Cascadă și Bâlea Lac și cu telecabina, însă doar ziua și numai când condițiile meteo sunt favorabile transportului pe cablu.