Ford și Mazda sfătuiesc șoferii să nu conducă anumite modele de vehicule, din cauza problemelor airbagurilor Takata

Ford și Mazda sfătuiesc șoferii să nu conducă anumite modele de vehicule, din cauza problemelor airbagurilor Takata
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 aug 2024

Ford Motor și Mazda au emis un aviz pentru șoferii anumitor vehicule încă afectate de airbagurile și dispozitivele de umflare Takata defecte, care pot provoca răni potențial grave sau fatale, transmite Reuters.

Administrația Națională pentru Siguranța Autostrăzilor a avertizat anterior că dispozitivele de umflare a airbagurilor ar putea exploda în vehicule, în urma unor impacturi, expulzând fragmente de metal ascuțite, potențial mortale, și lovind șoferul sau pasagerii.

Urmărește-ne și pe Google News
O asociere condusă de UTI Construction va moderniza terminalele Aeroportului Henri Coandă CITEȘTE ȘI O asociere condusă de UTI Construction va moderniza terminalele Aeroportului Henri Coandă
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Ford a îndemnat șoferii cu vehicule afectate să contacteze imediat dealerii pentru reparații, scrie News.ro.

Rechemarea include modele specifice de vehicule, cum ar fi camioane Ranger, mașini sport Mustang și GT, sedanuri Fusion și unele SUV-uri, inclusiv popularul său model Edge, printre altele.

Producătorul auto din Detroit a declarat că aproximativ 765.600 de dispozitive de umflare a airbagurilor din vehiculele sale, inclusiv aproximativ 374.300 în SUA, continuă să rămână afectate de această problemă la nivel global.

Ford a adăugat că continuă să contacteze clienții cu privire la aceste retrageri emise anterior, cu peste 121 de milioane de încercări de informare în Statele Unite.

Mazda estimează că aproximativ 83.000 dintre vehiculele sale din Statele Unite au fost afectate, inclusiv modele precum crossoverele sale CX-7 și mașinile sport RX8.

Trenurile vor reduce viteza din cauza caniculei CITEȘTE ȘI Trenurile vor reduce viteza din cauza caniculei

În iulie, BMW a rechemat aproximativ 394.000 de vehicule în Statele Unite, pentru aceeași problemă.

Din 2009, peste 30 de decese, inclusiv cel puțin 26 în Statele Unite, și sute de răniri au fost atribuite airbagurilor Takata instalate în vehiculele de la diverși producători de automobile.

În ultimul deceniu, peste 100 de milioane de vehicule cu dispozitive de umflare de airbaguri Takata au fost rechemate în întreaga lume.

Cândva cel mai mare furnizor de airbag-uri la nivel mondial, Takata și-a declarat falimentul în 2017, în urma scandalului.

viewscnt
Afla mai multe despre
ford
mazda
takata