Fiat Chrysler a acceptat cererile Franței în negocierile pentru fuziunea cu Renault, potrivit surselor. Urmează votul în board-ul Renault

Fiat Chrysler a acceptat cererile Franței în negocierile pentru fuziunea cu Renault, potrivit surselor. Urmează votul în board-ul Renault
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 4 iun 2019

Principalele puncte de dispută în negocierile dintre Fiat Chrysler au fost rezolvate, potrivit primelor informații neoficiale. Consiliul de Administrație al Renault se întrunește pentru a vota acceptarea propunerii Fiat.

Toate cererile făcute de reprezentanții guvernului francez, acționar al Renault, au fost acceptate, potrivit unor surse citate de Reuters, astfel încât în ședința board-ului poate fi votat fără probleme proiectul de fuziune al celor două companii. Asta ar însemna că poate porni procesul extrem.

Urmărește-ne și pe Google News

Printre cererile importante sunt cele legate de numărul de locuri în Consiliul de Administrație, unde fiecare companie ar avea dreptul la patru locuri, iar unul trebuie rezervat guvernului francez. Un al doilea loc al guvernului francez ar proveni din cele două pe care Renault ar trebui să le dețină pentru directorii săi. În plus, Franța vrea drept de veto pentru viitorul CEO, care ar urma lui Jean Dominique Senard.

În această formulă, cu Jean Dominique Senard CEO și John Elkann președinte, compania ar avea acordul celor două state, Franța și Italia, cu mențiunea că Italia nu deține acțiuni la Fiat Chrysler.

Procesul se va derula după cum urmează: este înființată o companie olandeză, cu acționari 50%-50% actualii acționari ai Renault și Fiat Chrysler. Compania cumpără cei doi constructori integral. Se plătesc dividende speciale acționarilor FCA, în valoare de 2,5 miliarde euro.

Fiat Chrysler discută îmbunătățirea ofertei de fuziune cu Renault, pentru a obține sprijinul guvernului francez CITEȘTE ȘI Fiat Chrysler discută îmbunătățirea ofertei de fuziune cu Renault, pentru a obține sprijinul guvernului francez

Celelalte condiții negociate ar fi fost plata unui dividend special acționarilor Renault, în special prin prisma evaluării acțiunilor deținute de Renault la Nissan, apoi protecția locurilor de muncă și a siturilor industriale și stabilirea sediului central la Paris.

Nissan s-a abținut să comenteze tranzacția, dar CEO-ul Hiroto Saikawa a declarat că va revizui parteneriatul cu Renault, dacă se va produce fuziunea. Sursele spun că reprezentanții Nissan în Consiliul de Administrație al Renault se vor abține la votul pe fuziune.

Structura principalilor acționari va fi următoarea:

Familia Agnelli - 14,5%

Franța - 7,5%

Nissan - 7,5%

Daimler - 1,6%

viewscnt
Afla mai multe despre
fiat chrysler
fca
fca fuziune renault