China speră să ajungă la o soluție cu UE privind tarifele pentru vehiculele electrice ”cât mai curând posibil”

China speră să ajungă la o soluție cu UE privind tarifele pentru vehiculele electrice ”cât mai curând posibil”
Profit.ro
Profit.ro
scris vineri, 12:51

China speră să ajungă în curând la un acord cu Uniunea Europeană cu privire la tarifele planificate de bloc pentru mașinile electrice chinezești importate, a declarat Ministerul Comerțului, citat de CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Comisia Europeană a anunțat la mijlocul lunii iunie că, dacă discuțiile cu China nu vor decurge bine, blocul va începe să impună taxe suplimentare importurilor de vehicule electrice chinezești, scrie News.ro

Ruslan Husry, unul dintre cei mai mari proprietari de hoteluri din Germania, a reușit în România să ajungă la nivelul pre-pandemic după doar 1 an de la prima tranzacție CITEȘTE ȘI Ruslan Husry, unul dintre cei mai mari proprietari de hoteluri din Germania, a reușit în România să ajungă la nivelul pre-pandemic după doar 1 an de la prima tranzacție

”Măsurile definitive” vor intra în vigoare la patru luni după această dată, potrivit unui comunicat de presă.

”Sperăm că partea europeană va lucra cu China pentru a ne întâlni la jumătatea drumului, a arăta sinceritate, a accelera procesul de consultare și, pe baza regulilor și a realității, să ajungă la o soluție reciproc acceptabilă cât mai curând posibil”, a spus purtătorul de cuvânt He Yadong al Ministerului Comerțului.

El a reiterat opoziția Chinei față de ancheta antisubvenție a Uniunii Europene și a subliniat că cele două părți mai au o fereastră de patru luni.

Ministrul chinez pentru Comerț Wang Wentao și comisarul pentru comerț al Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, s-au întâlnit virtual pe 22 iunie pentru a discuta despre ancheta UE, potrivit Ministerului Comerțului.

Purtătorul de cuvânt He a spus joi că cele două părți au purtat mai multe runde de discuții la nivel tehnic, dar nu a precizat dacă discuțiile sunt în curs sau s-au încheiat.

UE a început o investigație anul trecut cu privire la rolul subvențiilor în producția de vehicule electrice din China. Industria vehiculelor cu energie nouă, care include mașini hibride și numai cu baterie, a crescut rapid în China și producători de automobile precum BYD au început să exporte vehiculele în Europa și în alte regiuni.

Guvernul chinez a cheltuit 230,8 miliarde de dolari în mai mult de un deceniu pentru a-și dezvolta industria de mașini electrice, potrivit unei analize a Centrului de Studii Strategice și Internaționale din SUA.

viewscnt
Afla mai multe despre
china
taxa
masini
ue